Crvena zvezda spremna: Protiv Pjunika počinje borbu za Ligu šampiona

03.08.2022. | 10:49

Fudbaleri Crvene zvezde večeras započinju kvalifikacije za Ligu šampiona. Oni će u prvom meču trećeg kola kvalifikacija od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” dočekati ekipu Pjunika .

Igrači Zvezde su sjajno započeli sezonu – ostvarili su četiri pobijede u isto toliko kola domaćeg fudbalskog prvenstva.

Crveno-bijeli se bore da igraju šestu sezonu u nekom evropskom takmičenju, a ukoliko uspiju da se plasiraju u Ligu šampiona, to će biti treći put otkako postoji ovakav format takmičenja.

Očekuje se da izabranici Dejana Stankovića igraju ofanzivno i opravdaju ulogu favorita, kako bi na revanš, koji je zakazan 9. avgusta u Jerevanu otišli rasterećeno.

„Danas u fudbalu nema favorita. Dosta smo se spremali za ove kvalifikacije i analizirali ekipu Pjunika. Znamo da često menjaju sistem igre i da znaju da iznenade. Veoma respektujemo protivnika, ali daćemo sve od sebe da sutra napravimo za nas pozitivan rezultat. Jermenski fudbal sam pratio dok sam radio u UEFA, doduše tada sam pratio razvojni fudbal, za uzrast 14-15 godina. Iz tog razloga sam često odlazio u Jermeniju. Znam da znate da startnom postavom vešto prikrijete strategiju. Iz tog razloga kad utakmica počne može drugačije da se odvija“, izjavio je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković u najavi utakmice sa Pjunikom, prenosi Sportklub.

Očekuje se da beogradska ekipa nastupi u sljedećem sastavu: Borjan – Gobeljić – Eraković – Dragović – Rodić – Kangva – Kanga – Bukari – Katai – Ivanić – Pešić.

Ukoliko eliminiše jermenski Pjunik, rival Crvene zvezde na posljednjoj stepenici pred grupnu fazu Lige šampiona će biti pobjednik duela Makabi Haifa – Apolon. Prva utakmica je na programu 16. ili 17. avgusta u Izraelu ili na Kipru, dok je revanš 23. ili 24. avgusta.