Crvena zvezda silovita protiv Mege: Beograđani na korak od 21. titule

09.06.2021. | 21:55

Crvena zvezda je ubedljivo savladala ekipu Mege u prvoj utakmici finala plej-ofa i došla na korak do 21. titule prvaka Srbije rezultatom 98:69.

Crveno-bijeli su od početka do kraja dominirali i na kraju potpuno razbili rivala.

Poslije početnih napada u kojem su obje ekipe poentirale, Crvena zvezda je brzo stavila do znanja u kom će pravcu ići meč. Dobrić je sjajno šuterski krenuo i domaći su brzo počeli da prave razliku.

Mega je na kratko odgovorila, ali su izabranici Dejana Radonjića brzo došli do devet poena prednosti.

Zvezda je imala sjajan protok lopte, igrači su ostajali u dobrim pozicijama, a kada bi i došlo do promašakja, ofanzivnim skokom je sve kompenzovano. Do kraja prve četvrtine, domaći su ubacili 31 poen i otišli na 14 razlike.

U istom ritmu se igralo i u drugom periodu. Lazić je ovori četvrtinu trojkom, a ubrzo je Zvezda otišla na 20 poena razlike. Počeli su da pogađaju i Lojd i Davidovac, dok je u redovima gostiju na kratko reagovao Simanić, ali je pored mnogo grešaka to bilo nedovoljno.

Do kraja poluvremena je Mega u jednom trenutku preko Kazalona uspjela da smanji na 13 razlike, ali su ubrzo Simović i Dobrić donijeli velikih 20 razlike pred odmor. Čak 10 trojki i 12 ofanzivnih skokova je bilo ključ za tako veliku prednost.

U nastavku smo gledali sličan scenario. Zvezda je sa lako postizala poene i održaval razliku koju je u nekoliko navrata uspjela da odvede do 25 razlike.

Utakmica je izgubila na intenzitetu, igrači Mege su izgledali kao da su se predali.

Krajem treće četvrtine se povrijedio Džordan Lojd koji je nakon pogođene trojke, nezgodno doskočio na nogu svog saigrača, Ognjena Kuzimića i morao je da napusti igru.

U posljednjoj dionici smo gledali skoro revijalan meč, a ekipa Dejana Radonjića je uspjela da dođe i do 30 poena razlike.

Do kraja utakmice se igralo izuzetno ležerno, pa su crveno-bijeli u laganom ritmu došli do ubjedljive pobjede rezultatom 98:69.

Drugi meč finalne serije na programu je u petak.