Crvena zvezda savladala Voždovac, Ben postavio rekord

15.03.2021. | 18:22

Fudbaleri Crvena zvezde savladali su danas u gostima ekipu Voždovca rezultatom 1:4 u meču 27. kola Superlige Srbije.

Nije dobro počelo, gubili su crveno-bijeli, ali su okrenuli, pobijedili i u najmanju ruku zadržaće devet bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Voždovčani su iznenadili goste i već u 4. minutu utakmice stigli do vođstva. Nemanja Milojević je odlično centrirao sa lijeve strane, pogodio Dragana Stoisavljevića u glavu, a ovaj savladao Milana Borjana.

Međutim, kao da je taj pogodak probudio Zvezdu, krenuli su fudbaleri srpskog šampiona da igraju kako znaju i već do odlaska na odmor su preokrenuli stvari u svoju korist. Prvo je u 30. minutu El Fardu Ben izjednačio, poslije asistencije Aleksandra Kataija, da bi sedam minuta kasnije već bilo 1:2. Ovog puta je asistent Željko Gavrić, a strijelac Mirko Ivanić.

Polovinom drugog dijela utakmice, Zvezda rješava meč, nakon što Milan Gajić stiže jednu loptu prije nego što je izašla van terena, pronalazi Gavrića, a ovaj pored dvojice defanzivaca Voždovca postiže i treći gol za goste.

U 76. minutu se i Aleksa Vukanović upisuje u listu strijelaca, kada se dobro snašao u gužvi ispred gola Voždovca, nakon kornera.

Moglo je do kraja da bude još golova, jer su i jedni i drugi pogodili po prečku, ali je ipak ostalo 4:1 za crveno-bijele.

Na ovom meč Ben je postigao 61. gol u zvaničnim mečevima za zvezdu i skinuo sa prestola najboljih struhelaca-stranaca Ričmonda Boaćija.

U ostalim mečevima, novosadski Proleter je tek u finišu slomio otpor Spartaka, u malom vojvođanskom derbiju. Iako su u 72. minutu propustili da realizuju jedanaesterac, fudbaleri Proletera stižu do trijumfa, pogocima Đorđa Bašanovića u 83. minutu i Milana Mirosavljeva u trećem minutu nadoknade.

TSC je lako savladao Mačvu sa 3:0 golovima Dejana Milićevića u 8. i 93. minutu, te mladog Mihajla Banjca u 37. minutu susreta.

Radnik i Vojvodina su odigrali vrlo zanimljiv duel u Surdulici, u kom su domaćini vodili sa 2:0, pogocima makedonskog internacionalca Zorana Danoskog u 30. i auto-golom Marka Bjekovića u 43. minutu. Nikola Drinčić je smanjio u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a bod Vojvodini donosi auto-golom Nikola Bogdanovski u 74. minutu utakmice.