Crvena zvezda poslije penala srušila Partizan i osvojila duplu krunu VIDEO

25.05.2021. | 22:25

Fudbaleri Crvene zvezde pobjedom protiv Partizana poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojili su Kup Srbije.

Crveno-beli došli su do duple krune poslije 14 godina, dok su pehar u Kupu podigli prvi put poslije 2012. godine.

Tokom penala viđena je velika drama, pošto je u trećoj seriji Nikola Krstović isprovocirao Vladimira Stojkovića. Golman Partizana unio mu je loptu u lice i zbog toga je dobio žuti karton.

Uslijedio je haos na terenu, fudbaleri obje ekipe su uletjeli na travu i poslije nekoliko minuta se situacija smirila. Stojkoviću je to bio drugi žuti karton, ali prema novim pravilima, kako su rekli u prenosu na televiziji, karton na penalima se računa odvojeno i zbog toga golman nije isključen.

Penali su nastavljeni i tamo je heroj bio Milan Borjan. Golman Crvene zvijezde odbranio je posljednja dva penala i aktuelni šampion Srbije osvojio Kup, a samim tim i duplu krunu.

Na startu utakmice crveno-beli zaprijetili su preko Falćinelija. Igrao se drugi minut kada je Katai pronašao Italijana koji je slabijom desnom nogom šutirao pored gola.

Zvezda je bila konkretnija na početku, u sedmom minutu zaprijetio je i Mirko Ivanić, potom je i u desetom Marković reagovao ispred fudbalera aktuelnog šampiona Srbije, te je ovaj period njima pripao.

Partizan se ubrzo oslobodio pritiska i u 15. minutu preko Jojića imao je veoma dobru šansu. Vezni fudbaler crno-belih šutirao je sa 25 metara, a Borjan je dobrom intervencijom spriječio vođstvo protivnika.

Nastavilo se u dobrom ritmu, te je u 24. minutu viđena nova šansa. Gajić je poslao oštru loptu u kazneni prostor, Falćineli je uspio da je zahvati, ali je malo zakasnio i nije uspio da je skrene u mrežu Partizana.

Sedam minuta kasnije priliku su imali izabranici Aleksandra Stanojevića. Marković je majstorski dodao loptu do Jovića, a ovaj nije najbolje zahvatio loptu. Pokušao je da pronađe Jojića, ali je slabo to uradio i odbrana Zvezde na vrijeme je reagovala.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Možda i najbolju šansu imala je ekipa Crvene zvezde. Igrao se 42. minut kada je Falćineli petom pokušao da postigne gol.

Italijan je na lucidan način uputio udarac i na njegovu nesreću završio je malo pored stative. Do kraja prvog perioda igre mreže su mirovale, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo sa neriješenim rezultatom – 0:0.

Na startu drugog poluvremena nismo gledali dobar tempo, ekipe su bile uspavane, ali brzo se i to promijenilo.

U 60. minutu Katai je imao dobru šansu, ali je šutirao snažno preko gola. Pet minuta kasnije uzvratili su crno-bijeli, imali su priliku nakon greške Borjana, ali je odbrana crveno-belih dobro reagovala, piše “Sputnik“.

Ponovo se igrao dobar fudbal, a završnica utakmice pripala je Zvezdi. Prijetili su, stvarali šanse, ali lopta nije željela iza leđa Vladimira Stojkovića.

Rezultat se nije mijenjao, te su uslijedili produžeci. U dodatnih trideset minuta opao je tempo meča.

Nije bilo velikih prilika, možda najbolju imao je Nikolić, ali je Urošević dobro reagovao i izbacio loptu.

Poslije 120 minuta igre uslijedili su penali koje je mogao da režira samo srpski fudbal.

Desio se pomenuti sukob Vladimira Stojkovića i Nikole Krstovića, zatim su i ostali uletjeli, ali na sreću sve se smirilo.

Milan Borjan ponovo je bio heroj, te je Zvezda osvojila Kup i duplu krunu.