Crvena zvezda pobjedila u sve četiri utakmice tokom oktobra: Luka Vildoza MVP kola u ABA Ligi

02.11.2022. | 11:39

Luka Vildoza izabran je za MVP kola u ABA Ligi.

Luka je, od kada je došao u Crvenu zvezdu, sredinom mjeseca dokazao svoju dominaciju na terenima AdmiralBet ABA lige gdje god da se pojavio i pored činjenice da je mjesec završio na samom vrhu statističke kategorije vrednovanja, nagradu je zaslužio svojim doprinosom uspjehu tima – Crvena zvezda je pobjedila u sve četiri utakmice tokom oktobra mjeseca, kao jedna od samo dvije ekipe koje su neporažene – saopštila je ABA liga.

Bek iz Argentine prosječno je bilježio 16,5 poena, 1,5 skokova, 6 asistencija, 2,5 ukradenih lopti i 24,5 poena na utakmicama Crvene zvezde.

Vildoza se tek nedavno pridružio timu, ali gledajući ga, navijači mogu steći utisak da je tu oduvijek. U razgovoru za ABA sajt otkrio je šta mu je pomoglo da se tako dobro uklopi u tim.

– Ono što mi je mnogo pomoglo je prilika da razgovaram sa glavnim trenerom prije nego što sam stigao u Beograd. Dao mi je potrebno samopouzdanje i stavio do znanja da me tim želi. Kada sam stigao, cijeli tim me je podržao da na terenu pokažem za šta sam sposoban. Takođe, cijeli klub mi je pomogao da se osjećam kao kod kuće i da se integrišem u okruženje na najbolji mogući način.

Navijači su definitivno zadovoljni načinom na koji je započeo svoj put u Crvenoj zvezdi. Ali šta mogu da očekuju od njega na duži rok?

– Ne mogu obećati da ću nastaviti da igram onako kako sam igrao u prethodnih nekoliko utakmica tokom sezone, ali ono što mogu da obećam je da ću se boriti u svakoj utakmici. Nastaviću da guram naprijed i pokušaću da učinim sve što mogu da pomognem svom timu da pobjedi.

Po njegovom mišljenju AdmiralBet ABA liga je jako takmičenje i ovde nema lakih utakmica.

– Iako sam do sada odigrao samo dvije utakmice u regionalnom takmičenju, moj utisak je da je liga zaista, zaista teška, posebno kada se igra na putu.

A ciljevi za sezonu? Naravno, kao i svake sezone u proteklih nekoliko godina, ambicije Crvene zvezde su da se na kraju sezone nađe na vrhu. Upravo tako Luka to vidi.

– Imamo tim, koji će se sigurno boriti za vrh. Uostalom, ove sezone smo i dalje neporaženi. Ako nastavimo da radimo na način na koji smo radili u poslednje vrijeme, možemo da budemo zaista tvrd tim. Zajedno možemo da uradimo neke dobre stvari i da se borimo da još jednom osvojimo šampionat.

Oznake: Luka Vildoza