Crvena zvezda pala u Valensiji

06.12.2023. | 22:53

Od očaja do sjaja i nazad. Po ko zna koji put ove sezone, Crvena zvezda je loše počela utakmicu, a onda morala da “vadi kestenje iz vatre” i ponovo nije uspjela, te je Valensija slavila 85:81 (25:19, 31:21, 16:25, 13:16).
Sastav sa Malog Kalemegdana je sada na učinku od četiri pobjede i osam poraza, dok je Valensija polovična, sa skorom 6-6 nakon 12 odigranih kola.

Domaćini su mnogo bolje ušli u duel, startna petorka crveno-bijelih jednostavno nije mogla ništa da odbrani, a najviše problema pravio je Brendon Dejvis. Zvezda je neočekivano prodisala ulaskom Šabaza Nejpira koji je proigrao u Španiji, a priključio mu se i Miloš Teodisoć, te je sastav Janisa Sferopulosa posle prvih deset minuta imao respektabilnih -6.

Uslijedila je četvrtina za zaborav. Sve što je Valensija zamislila sprovela je u djelo, Zvezda nije mogla da se dogovori šta igra u odbrani, a tek je u napadu bilo teško za gledanje. Izabranici Aleksa Mumbrua bili su dominantni i na pauzu su otišli sa ogromnih +16.

Crvena zvezda je iz svlačionice izašla kao potpuno druga ekipa. Odrigrala je treću deonicu po ukusu Dejana Radonjića. Odbrana je bila vrhunskom nivou, a napada je počeo da funkcioniše te su crveno-bijeli imali aktivan rezultat od svega poen zaostatka u odnosu na špansku ekipu.

Serijom Semija Odželeja Valensija se ponovo odvojila, ali ovoga puta Zvezda je uspjela da održi korak za rivalom i trojkom Nemanje Nedovića poravna na 81:81.

Loptu u svoje ruke uzeo je Džered Harper i nakon “pik end rola” promijenio ritam i mirno položio za +2 u korist Valensije. Sferopulos je tražio tajm-aut, ali je napad koji je uslijedio bio nepotrebno ishitren.

Nedović je ušao u Zvezdinu prepoznatljicu akciju iz koje Teodosić nakon postavljenog bloka za Nemanju istrčava i dobija blokadu od centra, u ovom slučaju Džoela Bolomboja, ali je Miloš umesto možda da sačeka i odigra pik sa Amerikancem, šutnuo trojku preko ruke i promašio, a Dejvis sa linije penala potvrdio trijumf Valensije,

Zvezda će u petak gostovati Baskoniji koju predvodi Duško Ivanović, dok će Valensija iću u Francusku na megdan Asvelu.