Crvena zvezda ne želi da pusti golmana: Glazer neće braniti protiv Kosova

01.11.2023. | 12:23

Golman Crvene zvezde Omri Glazer neće biti na raspolaganju svojoj reprezentaciji za predstojeći kvalifikacioni meč protiv tzv. Kosova, koji je odložen zbog rata u Izraelu koji je počeo neposredno prije nego što je taj meč trebalo da se odigra.

UEFA je za ovaj meč odredila novi datum, a to je 12. novembar, koji nije u okviru termina kada igraju reprezentacije, već se tada igraju i utakmice u prvenstvima širom svijeta.

Zbog toga je UEFA obavijestila klubove da nisu u obavezi da puste igrače u reprezentaciju, ukoliko su im potrebni za utakmice u prvenstvu.

Zvezda tog vikenda igra prvenstvenu utakmicu na gostovanju Železničaru iz Pančeva, Glazer sigurno neće biti stavljen reprezentaciji Izraela na raspolaganje za ovaj duel.

Izraelski mediji pišu da Zvezda ne želi da ga pusti zbog Kosova, ali dokument UEFA je jasan i Zvezda nema nikakvu obavezu da pusti svog golmana i šteti sebi, jer ima prvenstveni duel gdje faktički više nema prava na kiks poslije dva neočekivana poraza od Voždovca i Čukaričkog, piše Telegraf.

Takođe, sigurno je i da navijači Zvezde ne bi blagonaklono gledali prema Glazeru ukoliko bi zaigrao protiv tzv. Kosova, koji Srbija ne priznaje, a naročito nakon što su tenzije podignute na najviši nivo poslije dešavanja u Banjskoj, kada su pripadnici tzv. policije Kosova ubili i jednog od istaknutijih navijača Zvezde iz Zvečana, Stefana Nedeljkovića

Inače, trenutno je Izrael na trećem mjestu na tabeli u kvalifikacijama za EURO, ima četiri boda manje od drugoplasirane Švajcarske i pet od prvoplasirane Rumunije, ali i utakmicu manje, pa im je pobjeda imperativ kako bi ostali u trci za plasman u Njemačku.