Crvena zvezda nadigrala Megu i deveti put u istoriji osvojila Kup Radivoja Koraća

18.02.2023. | 23:01

Prvi trofej ove sezone pripao je Crvenoj zvezdi Meridianbet. Košarkaši crveno-bijelih nadigrali su u finalu Kupa Radivoja Koraća Megu MIS 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14) i tako deveti put u istoriji kluba osvojili “Žućkovu levicu” i prestigli Partizan po broju titula u nacionalnom Kupu.

Takođe, ovo je treća uzastopna godina da tim sa Malog Kalemegdana proslavlja trofej u Kupu. 2021. godine su u Novom Sadu takođe nadigrali Megu 73:60, a prošle sezone slavili su protiv Partizana 85:68.

Nema sumnje da osvojen Kup u potpunosti može da promijeni tok sezone za crveno-bijele, prije svega u Evroligi gdje su i dalje u trci za Top 8 fazu, a prvi sljedeći duel očekuje ih u petak protiv berlinske Albe.

Što se tiče same utakmice, ona je počela potpuno ujednačeno, obe ekipe su bile sigurne u napadu i dolazile su do lakih rješenja. Tek ulaskom Martina i Kampaca odbrana crveno-bijelih dobila je prepoznatljvu čvrstinu, i Zvezda je polako počela da gradi osjetniju prednost.

U drugoj deonici tim sa Malog Kalemegdana postigao je čak 29 poena, ali je Mega bolje zatvorila prvo poluvrijeme i stavila do znanja da se neće lako predati.

Sa tim stavom talentovani puleni Marka Baraća započeli su treći kvartal, u jednom momentu prišli i na -4, ali dalje nisu mogli. Zvezda se razigrala, stvorila otvorene pozicije iz kojih je profitirao Ognjen Dobrić, pogodio dvije trojke i donio crveno-bijelima 13 razlike pred četvrtu četvrtinu.

Mirno je Zvezda privela duel kraju, uspješno je odbila svaki napad Mege i na kraju zasluženo osvojila Kup.

Najefikasniji večeras bio je Ognjen Dobrić sa 24 poena, Nemanja Nedović je dodao 20, Filip Petrušev 15, a Luka Mitrović 14.