Crvena zvezda ka Ligi šampiona od prvog kola kvalifikacija

07.08.2020. | 23:32

Moraće crveno-beli težim putem do najelitnijeg takmičenja zbog eliminacije Juventusa

Navijala je Crvena zvezda da Juventus eliminiše Lion, te da uz to Barselona bude bolja od Napolija, ali Stara dama je kladilački rečeno “prodala” crveno-bele, ispala je večeras, Lion je prošao dalje, a to znači da će Crvena zveda krenuti od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ovog ljeta.

To će značiti da su mogući protivnici Crvene zvezde u prvom kolu Đurgarden, Linfild, Budućnost, Flora, Dinamo Brest, Riga, Konahs Kvej, Klaksvik, Europa, Celje, Ararat-Jermenija, Kups i Rejkjavik.

Crvena zvezda će ime protivnika u prvom kolu kvalifikacija saznati u nedjelju, tačnije 9. avgusta kada je zakazan žrijeb.

Takođe, ovo znači da Zvezda neće krenuti 25. avgusta, već od 18. avgusta, dakle nešto ranije nego što je priželjkivala. Na Marakani su se nadali da će Juventus da odradi posao protiv Liona, ali na žalost crveno-belih se to nije dogodilo.

Izvlačenje parova za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zakazano je za nedelju, dok je dan kasnije žreb za drugo kolo. Nepoznato je i da li će se mečevi igrati na neutranom terenu, a najavljeno je das u četiri zemlje dogovorile sa Uefom i ponudile domaćinstvo za utakmice za koje tako nešto bude bilo potrebno.

Dakle, Zvezdu čeka duži i teži put ka Ligi šampiona…

 

Izvor:(mozzartsport.com)