Crnogorci ljuti zbog Ivanića: “Za izdajnike nema mjesta u reprezentaciji”

14.02.2024. | 12:11

Velika bura se podigla u Crnoj Gori nakon izjave selektora fudbalske reprezentacije Roberta Prosinečkog da je zainteresovan da u nacionalni tim vrati fudbalera Crvene zvezde Mirka Ivanića.

Neki su bili za, neki protiv, a sada su se oglasili i navijači, koji su žestoko osudili mogući povratak Zvezdinog fudbalera u tim, piše Sportal.

Mirko Ivanić, iako rođen u Bačkom Jarku, nastupa za reprezentaciju Crne Gore, a u dosadašnjem dijelu karijere je odigrao 15 mečeva za Sokolove. Ipak, posljednji još daleke 2019. godine. Tada je ova selekcija igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo protiv tzv. Kosova, a on, Filip Stojković, kao i Ljubiša Tumbaković, tadašnji selektor, odbili su da izađu na teren. Nakon te hrabre odluke, Tumbaković je smijenjen, a Ivanić i Stojković više nisu pozivani u reprezentaciju.

Ipak, nedavno je na klupu Crne Gore došao Robert Prosinečki, koji je zapalio javnost izjavom da bi želio da ponovo vidi Ivanića u dresu nacionalnog tima.

– Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač mnogo značio u reprezentaciji – rekao je Prosinečki.

Međutim, njegova izjava je naišla na osudu mnogih, a jedni od onih koji su se usprotivili Prosinečkom su i navijači, koji sebe nazivaju Ultra Crna Gora.

– Povodom glasina koje su se danas pojavile u pojedinim medijima nakon izjave selektora Prosinečkog oko eventualnog povratka Ivanića u našu reprezentaciju dužnost nam je da javno iskažemo svoj stav. Do sada se nijednom selektoru nismo miješali u odluke, sadašnji izabranik ima našu podršku, ali za izdajnike našeg dresa povratka u reprezentaciju nema! Svako odgovara za svoje odluke, a naš stav je jasan – izdajnik jednom – izdajnik uvijek – piše u saopštenju navijača.

Ostaje da se vidi kakav će biti epilog situacije, ali po svemu sudeći, Ivanića nećemo ponovo vidjeti u dresu ove reprezentacije.