Crno-bijeli slavili protiv litvanskog tima! Obradović: Oni su se nudili, mi nismo znali da uzmemo

18.11.2021. | 07:24

Osjećaj je da smo igrali dosta dobro u nekim momentima i više puta imali po 10 poena razlike, ali smo dozvoljavali da se vrate, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović poslije pobjede protiv Lijetkabelisa.

Crno-bijeli su slavili protiv litvanskog tima 84:77 u petom kolu Evrokupa.

“To su problemi u našoj igri, nekada ne razumijemo kako igramo odbranu. Oni su se nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Nekoliko puta smo imali 10 poena prednosti i sa klupe zvali odbranu, a igrači nisu ispunili. Čista dekoncentracija, pričamo o odbrani čovjek na čovjeka, tu moraš da budeš fokusiran. Ne pričam o zoni u koju su oni recimo stali sad na kraju. Važna pobjeda, čestitam igračima i hvala svima koji su došli da nas podrže”, rekao je Obradović na konferenciji poslije meča.

“Ovaj tim je šuterski orijentisan, a mi kasnimo za igračima. Zašto kasnimo? Vidjećmo na snimku. Ledej i Panter imaju iskustvo i ko još? Koprivica? Smailagić? Glas? Ovo je novembar, ko je očekivao da ovako bude u novembru svaka mu čast”, dodao je trofejni stručnjak.

Obradović je objasnio zbog čega je sinoć kapiten bio Nemanja Dangubić umjesto Radeta Zagorca.

“Ništa specijalno, to je samo moja odluka. Ja sam jedini čovjek koji ima odgovornost za takve stvari. Ja sam riješio da Dangubić bude kapiten. Niko drugi ne može da odluči osim mene. To je sve nešto što je normalno jer ja sa ovim igračima živim 24 sata.

Odluke donosim isključivo u interesu tima, na osnovu onoga što rade na treninzima, kako se ponašaju. Pored Zagorca nisu igrali ni Trifunović, Kuruc i Miletić. To ne znači da neće igrati u sljedećm mečevima. Svaki od njih je važan i mora da bude spreman da doprinese pet sekundi ili 39 minuta i 55 sekundi. Svako ko nosi ovaj dres mora da zna da se od njih to očekuje”, poručio je Obradović.

Oznake: Obradović, Partizan