Crno-bijeli neće imati podršku na gostovanju: Partizan bez navijača protiv Genta

30.10.2021. | 14:12

Partizan će važan evropski meč igrati bez podrške svojih navijača!

Crno-bijeli u četvrtak gostuju Gentu koji je savladao u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige, a na stadionu neće biti navijača iz Srbije. Ovakvu odluku donio je grad Gent, zbog problema koji u Belgiji postoje sa korona virusom.

Srbija se nalazi na ”crvenoj listi”, odnosno njenim građanima je zabranjen ulazak u Belgiju ukoliko ne postoji dobro opravdanje za tako nešto.

”Odlukom grada Genta od 1. novembra 2021. godine, nije moguće prisustvo navijača gostujućih timova, te samim tim ni navijača FK Partizan. Do ovakve odluke je došlo zbog porasta broja oboljelih i hospitalizovanih građana usljed virusa Kovid-19 u Evropi i Belgiji, kao i ‘crvene liste’ na kojoj se naša zemlja trenutno nalazi”, navodi se u saopštenju crno-bijelih.

Zato je belgijski klub odlučio da ne prodaje karte srpskim državljanima, pa će ekipa Aleksandra Stanojevića bez podrške morati da krene po iznenađenje i veliku pobjedu.

”Napominjemo da prodaja karata državljanima Srbije nije moguća, kao i da će belgijska policija sankcionisati svaki pokušaj ulaska u zonu stadiona ili kupovine ulaznice od NN lica. FK Partizan, kao gostujući tim, mora poštovati sve postojeće donijete odluke i odredbe domaćina, grada Genta”, piše na sajtu Partizana.

Ovaj meč mogao bi da ima ogroman značaj za ekipa Aleksandra Stanojevića jer bi pobjeda na gostujućem terenu vratila crno-bijele u igru za prvo mjesto u grupnoj fazi Konferencijske lige. Podsjećamo, belgijski predstavnik je bio bolji u Humskoj, kada je u meču trećeg kola savladao Partizan (1:0) golom Kumsa u 59. minutu meča.

Na meču u Gentu crno-bijele neće voditi Aleksandar Stanojević, koji je zaradio crveni karton nakon utakmice u Beogradu. Škotski sudija Bobi Meden ga je isključio, iako trener Partizana tvrdi da nije rekao ništa loše.