Crna Gora u epicentru sportskog skandala: Skijaši iz tri države lažirali rezultate za olimpijsku vizu

16.02.2022. | 16:53

Crna Gora je danas u epicentru sportskog skandala, jer su tri skijaša iz Jamajke, Indije i Saudijske Arabije osumnjičeni da su u Kolašinu lažirali rezultate za olimpijsku vizu, što je odjeknulo poput bombe u sportskim krugovima.

Skijaši Bendžamin Aleksander iz Jamajke, Indijac Arif Kan i takmičar iz Saudijske Arabije Fajuk Abdi osumnjičeni su da su u Kolašinu lažirali rezultate kako bi ispunili olimpijsku normu za učešće u Pekingu.

Uticajni svjetski mediji pisali su da su se na Bjelasici održavale skijaške trke na kojima su lažirani rezultati kako bi se pojedini takmičari lakše plasirali na Zimske olimpijske igre u Pekingu koje su u toku.

Italijanska “La Republika” pisala je da je tokom takmičenja koja su se održavala u Dubaiju, Crnoj Gori i Lihtenštajnu bilo korupcije, pa čak i prijetnji smrću.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) je najavila da će u narednom periodu sprovesti istragu povodom ovog slučaja.

Bendžamin Aleksander je inače di-džej iz Londona sa pasošem Jamajke i na trci u veleslalomu u Pekingu je zauzeo posljednje mjesto sa zaostatkom u odnosu na pobjednika od čak minut i devet sekundi.

Sa razlogom se onda postavlja pitanje kako je on u Kolašinu uopšte mogao da ispuni normu za nastup na Zimskim olimpijskim igrama, prenose crnogorski mediji.

Oznake: Crna Gora, Skijaši