Crna Gora ostala bez polufinala: Grčka dobila triler i potopila “ajkule”

25.07.2023. | 10:25

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigrala je hrabro, odirgrala je muški, ali je poslije triler završnice poražena od Grčke sa 10:9 (2:1, 4:3, 1:3, 3:2), pa će igrati za plasman od petog do osmog mjesta, dok Grčka nastavlja borbe za medalju.

Golove za Crnu Goru postigli su: Đuro Radović tri, Aleksa Ukropina dva, Kanstanin Averka, Dušan Matković, Vlado Popadić, Vladan Spaić po jedan. Genidijunas je postigao pet, Agriropulos dva, a Kakaris, Giuretis i Skumpakis po jedan za Grčku.

Grčka je bolje počela meč. Odbrana je delovala granitno, Crna Gora nije imala rješenja u napadu. S druge strane, Genidijunas je realizovao peterac, zatim i kontru za 2:0, a Crnu Goru je u igru održavao Petar Tešanović, kome su podrške dva puta pružili prečka i stativa. U samoj završnici defanzivni bedem Grka uspio je da probije Aleksa Ukropina – 1:2.

Kakaris je uz mnogo sreće donio dva gola prednosti selekciji Grčke – 3:1, a Crnu Goru je u igru vratio Kanstanin Averka – 2:3. Na žalost ljubitelja vaterpola u Crnoj Gori, Genidijunas je već u sljedećem napadu poslije pravi projektil iza leđa Petra Tešanovića – 4:2. Crna Gora se nije predavala, a Dušan Matković je pogodio za 3:4. Nije odustaja ni Grčka. Giuretis je pogodio za 5:3, a sjajni Genidijunas za 6:3. Do kraja prvog poluvremena, Đuro Radović je uspio da smanji na 4:6.

Crna Gora se odbranila sa igram manje, a Vlado Popadić na isteku napada pogodio za 5:6. Genidijunas je ponovo realizovao peterac za 7:5, a zatim je Crna Gora uz odličnu odbranu, uz golove Đura Radovića i Alekse Ukropine stigla do izjednačenja – 7:7. Bilo je jasno da slijedi rat nerava u posljednjem kvartalu.

Argiropulos je realizovao novi peterac za 8:7, ali je već u sljedećem napadu Đuro Radović donio izjednačenje – 8:8. Argiropulos je pogodio sa igračem više – 9:8, a već u sljedećem napadu Vladan Spaić šraubom zatresao mrežu – 9:9. Usledio je prilično dug period igre bez gola, a na 56 sekundi prije kraja Skumpakis je pogodio za 10:9.

Miroslav Perković je pogodio prečku u situaciji kada je ima čist zicer, slavlje Grka je moglo da počne….