“Čovjek koji daje golove, asistira, stvara prilike”: Dušan Tadić blista u dresu Ajaksa

15.03.2021. | 13:06

Dušan Tadić blista u dresu Ajaksa i to je razlog za brojne komplimente u holandskim medijima.

Reprezentativac Srbije bio je asistent u pobjedi Ajaksa nad Cvoleom od 2:0 i tako je tim trenera Erika ten Haga stigao do 20. pobjede u sezoni.

Time su se “kopljanici” učvrstili na čelu tabele Eredivizije, imaju osam bodova više od ekipe PSV-a.

Ten Hag, kojem je ovo bio jubilarni stoti ligaški meč na klupi ekipe iz Amsterdama, može da se pohvali sjajnim brojkama.

U tih 100 mečeva, klub je u prosjeku osvajao 2,43 boda, niko od trenera Ajaksa nije uspio da osvoji voše bodova, a postigli su tačno 300 golova, dakle tri po utakmici.

Kada se tome doda da je Tadić od 2017. do danas postigao 73 gola uz 63 asistencije, jasno je kakav je njegov doprinos uspjesima tima.

“Tadić je kapiten i spona, čovjek koji daje golove, asistira, stvara prilike. On je taj koji aplauze, ko ima neviđenu radnu etiku i ko voli da grli saigrače. Simbol je Ajaksa proteklih godina, simbol Ten Hagovog Ajaksa, budućeg šampiona. Ten Hag je oborio stari rekord Ada de Mosa s najvećim brojem poena u prosjeku u prvih sto ligaških mečeva”, podsjeća list “Der Volkskrant”.

Samo ove sezone, Tadić je na 38 mečeva u svim takmičenjima, postigao 19 golova uz 18 asistencija.

“Dušan je taj koji sve u svom okruženju gura da idu naprijed”, primijetio je trener Ten Hag. Strateg Ajaksa ima samo jedan cilj, da se osvoji titula.

“Rekordi su tu da se obaraju, ovaj je dugo bio važeći. I igrači nekada postižu lične rekorde, mogu biti ponosni na sve to, ali ovo nije kraj. Cilj je da osvajamo trofeje, da napravimo istoriju s ovim timom”, zaključio je trener Ajaksa, piše B92.net.

Oznake: Ajaks, Dušan Tadić