Čolpa potvrdio: Savo Milošević ostaje selektor BiH

22.11.2023. | 19:18

Srpski fudbalski stručnjak Savo Milošević ostaje selektor Bosne i Hercegovine i vodiće tu reprezentaciju u martovskom baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, potvrdio je danas član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH Fuad Čolpa.

Kako je za portal raport.ba izjavio Čolpa, nekadašnji trener Partizana ima važeći ugovor i vodiće ekipu u martu kad će selekcija BiH pokušati da obezbijedi plasman na EURO.

“Sa selektorom Miloševićem je dogovoreno sve bilo u trenutku kad su kvalifikacije već bile izgubljene, a on je već došao na izgubljeno, a preostale kvalifikacione utakmice trebalo je da posluže kao priprema za baraž u martu”, rekao je Čolpa.

Jedan od čelnika FS BiH je dodao da nema razloga da se bilo šta mijenja i remeti poslije završetka kvalifikacija.

“Milošević će ostati selektor, dogovor je da uigra i pripremi ekipu za baraž. Nadam se da ćemo tad biti u najboljem mogućem sastavu”, zaključio je Čolpa.

Milošević je inače treći selektor BiH u posljednje dvije godine, prethodno je kratko ekipu vodio Meho Kodro, a prije njega Faruk Hadžibegić. Bosna i Hercegovina nikad nije igrala na Evropskom prvenstvu, a najveći uspjeh ostvarila je 2014. godine kad je bila učesnik Mondijala u Brazilu, prenosi Tanjug.