Čitav Madrid na nogama: Stiglo je “čudovište”, uzet će Benzeminu devetku

16.12.2023. | 19:55

Prvo pojačanje Reala za iduće ljeto već je sletjelo u Madrid. Endrick Felipe Moreira de Sousa idućih nekoliko dana biće u društvu budućih suigrača kojima će se priključiti tek za nekoliko mjeseci, odnosno nakon što 21. jula iduće godine postane punoljetan.

Real je preduhitrio konkurenciju i potpisao novo brazilsko čudo od djeteta i dogovorio se s Palmeirasom za navodno 60 miliona evra.

Da u madridskom velikanu u Endricku vide veliku budućnost potvrdilo je i to što su mu rezervirali broj devet koji je ostao slobodan nakon odlaska Karima Benzeme. Stoga i ne čudi pompa s kojom je dočekan, čim je zakoračio na madridski aerodrom “zaskočili” su ga i navijači i novinari.

Endrick je već dvije sezone prvotimac brazilskog Palmeirasa s kojim je osvojio dvije šampionske titule, a već sada ga upoređuju s jednim od najboljih brazilskih napadača svih vremena Ronaldom.

– Gledali smo ga i veoma smo zadovoljni. Napreduje nevjerovatnom brzinom i drago nam je što će biti dio kluba naredne sezone – rekao je Carlo Ancelotti.

A malo je nedostajalo da ne bude tako. Endrick je, naime, bio na pragu Čelsija. Šta više, s ocem je boravio u Londonu, dogovorio sve detalje transfera, pronašao i smještaj, ali..

– Dobili smo poziv vlasnika Čelsija da vidimo klub i zemlju. Gledali smo utakmicu protiv Arsenala, upoznali se s trenerom, prostorijama kluba, Jorginhom, Cesarom Azpilicuetom i Thiagom Silvom. Sve su pripremili, predstavili su nam i osobu koja bi nam pomogla da se smjestimo, pokazali su nam kuću, školu i crkvu gdje bi Endrick išao. Sve je bilo dogovoreno između nas i Čelsija. Već sam se pripremio na život u Londonu, ali onda… Usred noći nas je nazvao agent moga sina i kazao kako je vlasnik Čelsija povukao ponudu. Smatrao je kako bi cifra od 60 miliona evra za 16-godišnjaka podigla druge cijene na tržištu. Potom se pojavio Real Madrid i sada je sve gotovo – otkrio je fudbalerov otac Douglas Sousa.