Čistka u Bajernu: Hoće li preživjeti Salihamidžić?

24.04.2023. | 12:34

Nadzorni odbor Bajerna mogao bi 22. maja da smijeni izvršnog direktora Olivera Kana zbog loših rezultata minhenskog fudbalskog kluba u ovoj sezoni.

Bajern je u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisan od Mančester sitija, a u Kupu Njemačke Bavarci su poraženi od Frajburga (1:2).

Bajern je prije više od mjesec dana smijenio trenera Julijana Nagelsmana, a na njegovo mjesto postavio je Tomasa Tuhela. Ova smjena nije dala željene rezultate, pošto je Bajern izgubio i prvo mjesto na tabeli Bundeslige pet kola prije kraja prvenstva.

Kan je 2021. godine na mjestu izvršnog direktora Bajerna zamjenio Karl-Hajnc Rumenigea.

“Kan bi mogao da bude smjenjen već 22. maja, ali će Hasan Salihamidžić ostati sportski direktor kluba. Kan je najveći krivac za loše rezultate, jer je prvi operativac koji odlučuje o svemu. On je odlučio da smjeni trenera i da dovede igrače. Bajernu ne ide ni sa Nagelsmanom, ali ni sa Tuhelom. Čelnici kluba će raspravljati i o Salihamidžiću, ali jedini funkcioner čiji je posao u velikoj opasnosti je Kan”, navode Bild i Skaj Njemačka.

Njemački mediji tvrde da Bajern planira na kraju sezone da renovira tim.

“Iz Bajerna će sigurno otići Serž Gnabri i Sadio Mane, a nije nemoguće da ode i Tomas Miler, koji je jedan od simbola Bajerna. Tuhel će ostati trener Bajerna iako ima loše rezultate”, navode njemački mediji.