Ćiro Blažević: “Piksi je faca, kao sin mi je, a vi Srbi…”

28.09.2022. | 22:46

Fudbalska reprezentacija Srbije doživljava renesansu, a selektor Dragan Stojković načionio je istinski prepored i ponovo vratio vjeru nacije u 11 izabranika na terenu. Na igre Piksijevih “orlova” nije ostao nijem ni legendarni Miroslav “Ćiro” Blažević.

Nekadašnji selektor Hrvatske iskreno se raduje uspjehu selektora Dragana Stojkovića i srpske reprezentacije u Ligi nacija. Srbija je na impresivan način pobijedila Norvešku u Oslu rezultatom 2:0 i tako izborila plasman u elitnu A diviziju.

– Šta sam vam rekao? Sjetite se šta sam pričao nakon što je moj prijatelj Piksi pobijedio Portugal, a i prije toga, šta sam govorio kada je postao selektor Srbije. Iako sam star, nisam posenilio – počeo je razgovor za “Kurir” Miroslav Blažević i dodao:

Čim je Piksi uzeo vašu reprezentaciju, znao sam da će to biti druga muzika. Vi Srbi imate koncentrat talenta, znate da igrate fudbal, trebalo je samo da vam dođe lider. Imali ste sreće, dobili ste Piksija. Hvala Bogu rezultati su vidljivi. Otišli ste na Mundijal u Katar, sada ste pobjednici grupe u Ligi nacija.

Nastavio je popularni “Ćiro” da ređa komplimente na račun srpskog selektora.

– Piksi je faca, rođeni lider, Ako trener nema te kvalitete, on ne može da povede vojsku. Vidim da je euforija kod vas, ako je, zaslužili ste. Sada možete sa mnogo optimizma očekivati Svjetsko prvenstvo u Kataru. Piksi je garancija za uspjeh. Zna Ćiro šta govori. Drago mi je zbog njega, kao sin mi je, dobri smo prijatelji. Lijepe uspomene me vežu za Piksija, nikada se nismo svađali. Veliki je sportista, a bio je plemeniti fudbaler. Sada je takav kao trener.

Bivši fudbaler i trener rođen u Travniku potom je govorio i o srpskim fudbalerima, ali nije želio da pojedinačno priča o imenima poput Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića-Savića.

– Ne bih ja tu bilo koga izdvajao, da se Piksi ne naljuti. Je**ga, sad imate hipoteku, kao što rekoh koncentrat talenta. Evo, ku***. Ne možete više da se švercate, sad ste u vrhu. nema više zezanja, prenose “Novosti”

Poznato je da i da se bivši trener Hajduk Splita i Dinamo Zagreba već nekoliko godina bori sa kancerom.

– Bolestan sam i dalje. Nisam dobro. Ali, ne dam se, borim se. Za***e se svako ko je na Ćiru krenuo – u svom stilu je komentarisao Blažević.