Ćiro Blažević otvoreno o borbi s karcinomom: “Gore” odlazim spokojan

26.01.2022. | 14:52

U velikom intervjuu za hrvatski “In Magazin”, legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević, koji se već dugo bori sa kancerom, rekao je da je imao ispunjen život i da ‘gore’ odlazi spokojan, s namjerom da i tamo skupi fudbalsku ekipu anđela.

Ponovio je da se ne boji smrti i da zna da će i gore napraviti fudbalsku ekipu. Otvoreno je progovorio i o svojoj borbi s karcinomom.

“Ja sam Bogu zahvalan što još nije dopustio da budem potpuno sijed. Ljudi su sijedi već sa 40 godina, a ja imam 87 i nisam još sijed. Davno sam morao da budem sijed jer sam takvih poteškoća i nepravdi u životu imao tako da je to sve ipak u genetici. Ali mislim da ću za mjesec dana, ako budem živ, biti potpuno sijed, jer ova terapija koju uzimam će se pobrinuti za to i strašno sam znatiželjan kakav ću biti. Ne bih želio da iko žali za mnom, imao sam ispunjen život i odlazim spokojan. Što je to divno! To je takva jedna privilegija i zato svima poručujem da budu dobri. To je recipročno, jer ja uistinu volim ljude, ne pravim razliku između ovog ili onog, naprotiv, lakše poklanjam svoje vrijeme onima koji su neznačajni, nego onima koji su jako značajni, iako imam tu dozu kurtoazije prema svakome. Niko ne može da kaže da se Ćiro pravi važan, to je jedna konstatacija koju ja zaista ne zaslužujem “, poručio je slavni stručnjak.