“Činiš me sretnim kad tužno je”: Livaković se emotivno oprostio od Dinama

25.08.2023. | 10:02

Dominik Livaković juče je postao član turskog Fenerbahčea. Nakon sedam godina igranja za Dinamo i brojnih uspjeha s klubom u kojem se izborio za mjesto prvog golmana, kapitensku traku, ali i svojim nastupima postao standardni golman hrvatske reprezentacije, Livaković je napustio Maksimir.

Oproštaj od kluba bio je emotivan, kao i oproštaj od navijača. Tokom poluvremena utakmice protiv praške Sparte u prvoj utakmici doigravanja za plasman u grupnu fazu Europske lige (pobjeda Dinama 3:1), Livaković se snimljenom porukom oprostio od Maksimira.

“Dragi navijači, nakon sedam nevjerovatnih godina osjećam duboku zahvalnost što sam nosio Dinamov dres, bio vaš kapiten i branio boje Dinama. Odlazim s tugom, ali istovremeno sa zahvalnošću. Hvala vam što ste bili uz mene u svim trenucima. Nadam se da ćete razumjeti moju odluku i želju za novim izazovima, nadam se da će ovo biti ne zbogom, nego samo doviđenja. Za kraj, sve što osjećam mogu sažeti u samo jednoj rečenici: Činiš me sretnim kad tužno je”, rekao je.

“Činiš me sretnim kad tužno je” rečenica je koju je na svom profilu na Instagramu objavio i Dinamo uz fotografiju zaslona mobitela s kojeg Livaković gleda slavlje svojih dojučerašnjih saigrača pred Bad Blue Boysima.