Ciljaju na dva pehara: Fudbaleri Borca spremni za novi derbi

12.03.2024. | 15:38

Nakon što su spustili jednu ruku na pehar šampiona Premijer lige, fudbaleri Borca ciljaju i drugi, onaj Kupa BiH. Na tom putu stoji im ekipa Sarajeva. Banjalučki dvoboj u četvrtfinalu završen je bez pogodaka pa odluka o putniku u narednu fazu pada na „Koševu“ (srijeda, 17.30 časova).

Tim Vinka Marinovića za ovaj okršaj priprema se u Međugorju, a šef Borčevog stručnog štaba ne krije optimizam.

„Nakon utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama. Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo samopouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj“, poručio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca.

Igrački kadar „crveno plavih“ pun je samopouzdanja i želja svih je da nastave seriju utakmica bez poraza koja traje već sedam mjeseci. Znaju da neće biti lako, ali su motivisani da iznova pokažu da su ove sezone bez premca u ovdašnjem fudbalu.

“U Međugorju imamo sve uslove za oporavak i pripremu za narednu utakmicu. Dobro smo trenirali i odradili smo sve što je potrebno. Pobjedom nad Zrinjskim smo uvećali svoju bodovnu prednost i odradili smo veći dio posla što se tiče prvenstva, ali ga nismo još završili. Ipak, sada su sve misli usmjerene ka Sarajevu. Želimo da ostvarimo povoljan rezultat i da nastavimo borbu za ‘duplu krunu'“, poručio je David Čavić.

Iz Sarajeva poručuju da je šampionska trka riješena i da će Borac prvi proći kroz cilj, ali ističu da su jedina ekipa kojoj „crveno plavi“ nisu uzeli mjeru. Tri utakmice-tri remija, ovosezonski je bilans na kom Simon Rožman gradi optimizam

„Borac će sigurno biti prvak, ali mi im možemo stati na put u Kupu. Puno je detalja koje znamo sve jedan o drugome. Potrebno je naglasiti da smo mi jedini u ligi koje oni nisu pobijedili, tri utakmice smo odigrali, tri su bile neriješene. Očekujem i ovaj put neizvjesnu utakmicu. Očekujem i veliku podršku, navijači su nam uvijek bili vjetar u leđa, i to bi moglo biti presudno u ovoj neizvjesnoj utakmici”, izjavio je Rožman.