Cilj Druga liga: FK Naprijed dobio novi objekat, predstavljen trener i pojačanja

03.02.2023. | 19:47

Za samo godina dana, uprava Naprijeda na čelu sa Vladimirom Rosićem, podigla je klub iz pepela, a stadionsku infrastrukturu unaprijedila u rekordnom roku. Novi objekat i mali pomoćni teren sa vještačkom travom su za ponos ljudi iz kluba koji Naprijed žele u prvoligaškom rangu fudbala Republike Srpske. Od visokih ambicija ne bježe, jer entuzijazam uprave nije lako izmjeriti. Ipak, spuštaju loptu i poručuju da svu energiju usmjeravaju na prvi korak, a to je ulazak u Drugu ligu. U tom pravcu povešće ih novi trener Nebojša Anđelić sa sedam zvučnih pojačanja koje predvodi iskusni Nemanja Radoja.

– Srećan sam što sam došao u klub sa ambicijama. Naprijed je uradio sjajne stvare na čelu sa ovom upravom. Cilj je jasan, to je ulazak u Drugu ligu, učinićemo sve što je u našoj moći da ga ispunimo – rekao je Anđelić.

Od prvog dana Rosić sa svojim saradnicima čini sve da Naprijed postane respektabilan klub, sa kvalitetnom školom fudbala i prvim timom kao perjanicom. Na tom putu, kao cilj broj jedan, postavili su sređivanje finansija i poboljšanje infrastrukture. Na trenutnom stanju se ne zaustavljaju, naredni koraci su postavljanje vještačke trave na glavni teren, novi reflektori te trenažna dvorana ili balon za rad tokom zimskih uslova.

– Izgradili smo sjajne klupske prostorije koje će koristiti budućim generacijama kluba. Zahvalan sam svojim kolegama u Upravnom odboru na sjajnom poslu, gradu Banjaluci kao i republičkim institucijama koje su nam pomogle. Uradili smo veliki posao. Osposobili smo i reflektore na glavom i pomoćnom terenu i prostor oko stadiona. Naš prioritet je omladinska škola gdje smo povećali broj sa 70 na 180 mališana sa kojima radi osam trenera. Jedini smo klub u Banjaluci sa desne obale Vrbasa kojem gravitira više od 50.000 stanovnika, tako da smo ubijeđeni da ćemo imati još više članova. Da se dobar glas daleko čuje dokaz je i dogovor o saradnji sa Crvenom zvezdom koji ćemo uskoro potpisati, a tiče se omladinskih kategorija. I ove godine ćemo organizovati „Dane otvorenih vrata“ i ugostiti na stotine mališana, a već smo počelki pripreme za održavanje Memorijalnog turnira “Duško Ožegović”. Kada je u pitanju seniorski tim, cilj je jasan. Plasman u viši rang je naš zadatak iako smo svjesni da i konkurenti imaju slične aspiracije – rekao je Rosić.

Naprijed je trenutno trećeligaš, ali na Obilićevu niko ne pomišlja da će klub naredne sezone igrati u višem rangu. Omladinska škola polako staje na svoju noge, u klubu kažu da trenutno u pogonu imaju nešto manje od 200 djece, a narednih dana, poručuje Rosić, biće potpisan ugovor sa Crvenom zvezdom o poslovno tehničkoj saradnji.

Oznake: Banjaluka, Naprijed