Cijena skočila za 20 puta! Evo koliko sada košta Novakov slomljeni reket iz finala

19.07.2023. | 09:27

Novaku Đokoviću je Vimbldon izrekao kaznu za lomljenje reketa u finalu protiv Karlosa Alkaraza, kada ga je razbio nakon što ga je udario o stub koji pridržava mrežu.

Tom prilikom je Novak djelimično oštetio i taj drveni stub, na kojem su se vidjeli tragovi udarca reketom. Na kraju meča, veliki Novakov navijač Milan, koji ga prati na svakom Gren slemu, pitao ga je za taj slomljeni reket kao suvenir, a Novak mu ga je poklonio i bacio mu ga je na tribine.

Navijač se ponosno pohvalio slomljenim reketom, a zanimljivo je da je dobio i reket kojim je Novak osvojio Rolan Garos prije mjesec dana u Parizu.

Milan je bio upečatljiv i novinarima na Vimbldonu, jer je nosio drečavi žuti sako, a neposredno poslije meča otkrio je u kameru BBC-ja kako je dobio reket.

“Na kraju meča sam jednostavno pitao Novaka ‘mogu li da dobijem tvoj slomljeni reket?’ I on mi ga je samo dao”, rekao je Novakov poznati navijač.

Engleski “Daily Mail” uradio je i priču sa stručnjakom za procjenu sportskih rekvizita, i on smatra da je pitanje ovog navijača bilo pametno, jer je taj slomljeni reket momentalno dobio značajno na vrijednosti.

Cijena novog Head reketa koji koristi Novak Đoković je oko 185 evra.

Adam Gaskojn, izvršni direktor “Graham Budd Auctions”, kuće koja procjenjuje vrijednost sportskih rekvizita, rekao je za “Daily Mail” da se trenutno cijena slomljenog reketa procjenjuje između 3.000 i 4.000 evra.

Ova kuća inače ovih dana prodaje jedan Novakov reket, za koji se procjenjuje da može da dostigne vrijednost od preko 11.000 evra, a Novak ga je koristio tokom Vimbldona 2011. godine, kada je osvojio svoju prvu od sedam titula na najprestižnijem teniskom turniru, prenosi “Telegraf.rs”.

Oznake: Finale, Novak, Reket, Vimbldon