Cicipas “pecnuo” Noleta: “Đoković je jedna sebična osoba”

17.01.2024. | 17:55

Grčki teniser Stefanos Cicipas bio je raspoložen za šalu na račun Novaka Đokovića nakon plasmana u treće kolo Australijan Opena.

Grk je porazio domaćeg takmičara Džordana Tompsona 3:1 u setovima a u narednoj rundi čeka ga Francuz Luka Van Aše koji je savladao Musetija.

Cicipas je tako dobro krenuo u pohod na svoje treće Grend Slem finale i na prvu titulu u karijeri na turnirima “velike četvorke”.

Legendarni Džon Mekinro je nakon meča pitao Cicipasa da li je konačno došlo vrijeme da se uzme i ta titula na koju toliko čeka i šta je potrebno da se ispuni taj cilj..

“Brojevi ne lažu. Novak je ovdje pobijedio 12 puta”, slučajno ili namjerno se zabrojao Grk o Đokovićevim titulama u Melburnu (ima ih deset).

“On je veoma sebična osoba”, nadovezao se Cicipas, kao da traži od Novaka da ostavi nešto trofeja i za ostatak konkurencije.

“Mislim da bi trebalo da se probudi jednog dana i da bude manje sebičan, da bude osoba koja više dijeli sa drugima. Postoje dva scenarija kako ću da da osvojim titulu ovdje: da neko pobijedi Novaka ili da to budem ja. Vidjećemo kako će biti”.

Oznake: Cicipas, Đoković