Cicipas o lošoj formi: Badosa nije uzrok, treniram više nego ikada

17.10.2023. | 13:42

Oscliacije u igri Stefanosa Cicipasa u ovoj sezoni su očigledne, te plasman grčkog tenisera na ATP listi mahom varira od petog do sedmog mjesta.

Sezona je počela dobro, svaki meč do finala Australian open je pobijedio, čak je i šljaku otvorio kaoo treba. Ali onda je došao Rim i početak romanse sa teniserkom iz Španije, neodlučnost oko toga ko će ga predvoditi sa mjesta glavnog trenera i od tada Cicipas ne liči na “grčkog boga”, kako je poznat širom teniskog svijeta.

Međutim, dvadesetpetogodišnji Grk uvjerava da su u pitanju dezinformacije, odnsono da je tenis i dalje njegova glavna preokupacija u životu te da je ovo sve samo prolazna faza.

“Ljudi griješe kada kažu da nisam više toliko fokusiran na tenis kao ranije, jer trenutno radim i treniram kao nikada u životu. Vjerujete mi, nemam želju niti potrebu da bilo kome nešto dokazujem, osim samom sebi, a ja znam da ću se brzo vratiti i boriti za glavne trofeje. Vjerujem u to”, rekao je Cicipas.

Rođeni Atinjanin ovu nedjelju je započeo kao sedmi igrač planete, trenutno nije u baš najboljoj formi, a popravku i povratak na sebi prepoznatljiv put tražiće u Belgiji tačnije Antverpenu, gdje će svoj put ka tituli započeti od drugog kola s obzirom da je nosilac, a rival će mu biti bolji iz meča Dominik Stiker – Botik van de Zandšulp.

Oznake: Cicipas