Četvrti trener u tekućoj sezoni: Ivković naslijedio Miljanovića na klupi Borca

03.04.2022. | 11:54

Tomislav Ivković je novi trener Borca! Dosadašnji sportski direktor će sjesti na klupu banjalučkog kluba u posljednjih devet kola i pokušaće da sačuva mjesto koje vodi u evropska takmičenja.

Ivković je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine već vodio sarajevski Željezničar, a nakon angažmana u klubu sa Grbavice preselio se u Banjaluku. On će na klupi da naslijedi Nemanju Miljanovića sa kojim je saradnja raskinuta nakon remija protiv Rudar Prijedora u prošlom kolu, prenosi Srpskainfo.

Ivković će da bude četvrti trener Banjalučana u tekućoj sezoni. Sezonu je počeo Marko Maksimović koji je osvojio šampionsku titulu. Zatim je kratko bio na klupi Zoran Kiza Milinković, da bi nakon toga došao Nemanja Miljanović koji je vodio ekipu na 20 mečeva i to zanimljivo da mu je prvi i posljednji meč bio u Prijedoru.

Borac je tako izjednačio rekord po broju smjena trenera. Banjalučani su tako u sezoni 2015/16 promijenili četiri trenera (Jagodić, Kurčubić, Janjić, Sredojević), kao i 2016/17( Dragišić, Jagodić, Trivunović, Vranješ), te sezonu nakon toga (Vranješ, Milinković, Janković, Vojvodić).