Četiri ruska kluba podnijela tužbu protiv UEFA

14.05.2022. | 07:52

Nedavno je UEFA potvrdila suspenziju za ruske klubove i sve nacionalne selekcije iz međunarodnog fudbala, sa čime se u Rusiji ne mire tek tako.

Četiri ruska fudbalska kluba i to Zenit, CSKA i Dinamo iz Moskve i Soči saopštila su da su podnijela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na njihovo izbacivanje iz evropskih takmičenja za narednu takmičarsku godinu.

To su potvrdili iz redova CSKA putem zvaničnog saopštenja.

– Naš klub zajedno sa još tri ruska premijerligaša – Zenitom iz Sankt Peterburga, Dinamom iz Moskve i Sočijem, uložio je žalbu CAS-u na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA), koja je donijeta 2. maja da se ruskim klubovima zabrani igranje u Evropi- navodi se u saopštenju moskovskog “armejaca”.

Pomenuti klubovi zatražili su od suda u Lozani da žalbe razmotri po hitnom postupku, a videćemo hoće li ova njihova reakcija imati nekog efekta – piše Sportal.

UEFA je početkom maja saopštila da nijedan ruski klub neće učestvovati u evropskim takmičenjima u sezoni 2022/23., zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini. Takođe, “zbornaja komanda” izbačena je iz ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je krajem februara isključila Rusiju iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, a UEFA je Sankt Peterburgu oduzela i organizaciju finala Lige šampiona i dodelila je Parizu.

Inače, titulu u ruskoj ligi osvojio je Zenit, koji je trebalo da ima direktan plasman u Ligu šampiona.