Četiri medalje za Srbiju posljednjeg dana Evropskog prvenstva

12.03.2023. | 20:58

Srpska reprezentacija je učešće na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu završila na spektakularan način – osvajanjem po jedne zlatne i bronzane i dvije srebrne medalje.

Sve četiri seniorske ekipe su, dakle, osvojile medalje u timskim takmičenjima, kojima je završen šampionat u glavnom gradu Estonije.

Srbija je tako postala jedina zemlja na šampionatu koja je u svakoj od četiri ekipne seniorske discipline stigla do odličja.

Muška seniorska ekipa puškom u sastavu Milenko Sebić, Lazar Kovačević i Milutin Stefanović je postala šampion Evrope, srebrne medalje su osvojili ženski tim pištoljem u sastavu Zorana Arunović, Brankica Zarić i Jovana Todorović i ženska ekipa puškom Andrea Arsović, Teodora Vukojević i Ivana, dok su Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov pištoljem u disciplini 10 metara „upucali“ bronzu.

Mikec je u sve tri discipline u kojima je učestvovao osvojio medalju u Talinu. Prethodna dva dana je osvojio je pojedinačno zlato i titulu šampiona Evrope u miksu sa Zoranom Arunović, koja se u Talinu okitila sa dve medalje.