Čelsi u četvrtfinalu Lige šampiona

16.03.2022. | 23:36

Fudbaleri Čelsija savladali su Lil u revanšu osmine finala Lige šampiona rezultatom 2:1 i plasirali se u narednu fazu.

Čelsi je u prvom meču na “Stamford Bridžu” rezultatom 2:0 savladao šampiona Francuske, a onda su u gostima slavili još jedno, rezultatom 2:1.

To znači da se londonska ekipa pobjedom od ukupnih 4:1 plasirala u četvrtinu finala Lige šampiona, uprkos svim problemima koje imaju u ovim trenucima.

Lil je ovaj susret bolje otvorio i u prvih deset minuta utakmice uspjeli da imaju dvije lijepe šanse, ali je Jilmaz bio neprecizan. Čelsi nije briljirao, a na sve to je došla i povreda Kristensena koga je zamijenio Čaloba u 35. minutu.

Samo dva minuta kasnije, Čelsi dobija “šamar” i Žoržinjo igra rukom u kaznenom prostoru, bio je to jedanaesterac za ekipu Lila i tu priliku Jilmaz nije ispustio pa je Lil od 38. minuta imao vođstvo od 1:0.

Ponadali su se domaći da bi možda mogli da naprave neko iznenađenje, ali u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 48. minutu prvog poluvremena Čelsi dolazi do izjednačenja.

Uspio je Pulišić da pobjegne odbrambenim igračima Lila i poslije pasa Žoržinja iskosa sa desne strane pošalje loptu u dalji ugao Žardimovog gola da bi na semaforu stajalo 1:1.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a Jilmaz je već ušao u šansu, da bi deset minuta kasnije imao još bolju, ali je propustio obje i Lil nije uspio ponovo da dođe do vođstva.

Kako to obično biva u fudbalu, kada ne iskoristite svoje šanse, protivnik sigurno hoće. Aspilikueta je u 71. minutu na asistenciju Mejsona Maunta donio veliki preokret i vođstvo od 2:1.

Do kraja susreta nije bilo mnogo uzbuđenja, a Čelsi je mahom kontrolisao stanje na terenu i potpuno zasluženo otišao u narednu rundu Lige šampiona.

Žrijeb za četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja na programu je u petak u Nionu.