Čelendžer turnir! Teniski spektakl u Banjaluci u avgustu – ova imena se očekuju

28.07.2023. | 15:01

Ovogodišnji teniski čelendžer turnir “Banjaluka open” biće najkvalitetniji turnir u istoriji dugoj 21 godinu, poručio je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

Ovaj turnir održaće se od 7. do 13. avgusta u Banjaluci, a najavljen je dolazak čak tri igrača iz Top 100. Tokom sljedeće sedmice biće poznati konkretni podaci o učešću tenisera, jer se još čekaju potvrde učesnika.

“Već imamo trojicu tenisera iz Top 100. Prvi nosilac biće Argentinac Sebastijan Baez, trenutno 64. na ATP listi. Tu je i Albert Ramos Vinjolas koji je nekoliko puta bio naš gost. Riječ je o iskusnom Špancu, nekadašnjem 17. teniseru svijeta, sada 65. igraču na svijetu. Treći nosilac je prošlogodišnji pobjednik Fabijan Marožan, koji je u trećem kolu mastersa u Rimu pobijedio najboljeg na svijetu Karlosa Alkaraza, 87. igrač na ATP listi. Imamo jednog veterana, Benou Pera, koji ima 34 godine i nekada je bio 18. na svijetu”, najavio je Milinović, uz potencijalno iznenađenje u dublovima.

Prema njegovim riječima, generalni pokrovitelji ovogodišnjeg čelendžera su predsjednik Republike Srpske, Vlada Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, grad Banjaluka, a generalni sponzor je kompanija “M:tel”, dok je Fondacija “Novak Đoković” suporter.

“Ulaz je besplatan, jer na ovaj način želimo da popularizujemo tenis”, rekao je Milinović novinarima u Banjaluci.

Milinović je istakao da bi na turniru, među prvih osam nosilaca, trebao zaigrati i teniser iz Republike Srpske Andrej Medić.

“Od imena koja su nama interesantna, tu je Damir Džumhur, koji nam se vraća se u Banjaluku i biće među osam nosilaca. Što se tiče tenisera iz Srpske, šansu će dobiti četvorica najboljih. “Vajld kard” za glavni turnir ide Andreju Nediću. Molim vas da mu posvetimo posebnu pažnju. Ima samo 18 godina, u kratkom vremenu je skočio više od 500 mjesta na ATP listi, on je naš biser, skroman mladić, sjajan teniser. Za kvalifikacije pozivnice su dobili i Nemanja Malešević, Vladan Tadić, Radomir Tomić. To je u ovom momentu najbolje što Srpska ima”, istakao je on.

Govoreći o turniru “Srpska open” koji je u aprilu održan u Banjaluci, Milinović je naglasio da je ovaj spektakl putem televizije pratilo 10.300.000 gledalaca.

Kada je riječ o izgradnji teniskog terena i dvorane u Banjaluci, on je rekao da je ukupno uloženo oko 37,5 miliona KM.