Čelendžer “Srpska Open” Banjaluku stavio na svjetsku mapu tenisa

Na osmanaestom čelendžeru „Srpska Open“ učestovali su teniseri iz 20 zemalja iz cijelog sveta, a iz TK Mladosti, koji je organizator, poručili su da će naredni turnir biti još kvalitetniji.

Pobjednik turnira je Holanđanin Talon Grikspor koji je bio bolji od Sumita Nagala iz Indije sa 2:0 (6:2, 6:3), a organizatori su i ove godine položili ispit.

– Još jednom smo pokazali, da ovaj turnir raste iz godine u godinu i bez obzira što je sa 100 bodova smanjen na 80 mi imamo jednako dobre igrače. Želim ovdje da spomenem našeg pokojnog direktora Milana Radakovića koji je ovaj turnir bukvalno doveo u Banjaluku i hvala mu na svemu što je učinio za ovaj sport. Mi zbog toga imamo još veću obavezu da ga održimo, postali smo punoljetni, turnir napreduje iz godine u godinu i sigurna sam da će u budućnosti biti još kvalitetniji – rekla je direktor turnira Lana Popović.

Ovo je manifestacija koja je bez premca u Gradu na Vrbasu što je potvrdio i gradonačenik Igor Radojičić.
-Grad Banjaluka je od samog početka uz ovaj turnir jer je nama bitno da imamo u svom gradu ovakve manifestacije jer to utiče na naše međunarodno pozicioniranje. Čelendžer “Srpska Open” je Banjaluku stavio na svjetsku mapu tenisa i na najbolji način promovisao naš grad – rekao je gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić.

ATP poeni za Maleševića i Tadića

Ove godine Čelendžer u Banjaluci imao je posebnu dimenziju s obzirom na to da je donio prve ATP bodove domćim teniserima, Nemanji Maleševiću i Vladanu Tadiću koji su u konkurenciji dublova izborili plasman u četvrtfinale i osvojilli po 15 ATP bodova. Na ovaj način turnir je dobio još veći značaj u smislu promocije domaći

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: