Čeka se sjednica FSRS: Zeljković najavio povratak reprezentacije Republike Srpske

27.01.2023. | 21:36

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske bi na narednoj sjednici, zakazanoj za 12. februar, u Banjaluci, trebalo da razmatra prijedloge za selektore i članove stručnih štabova svih uzrasnih kategorija, od pjetlića do seniora.

Zoran Deket, koordinator svih reprezentativnih selekcija FSRS, dobio je zadatak da predloži imena, ali i da uspostavi sistem reprezentacija.

Posebno zanimljivo će biti oživljavanje A selekcije Republike Srpske, koja od 2002. godine nije odigrala nijednu utakmicu.

“Razmišljamo u tom pravcu i veoma brzo ćemo razgovarati na tu temu. Sredinom februara imaćemo i sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS na kojoj ćemo utvrditi neke stvari i organizovati reprezentativne selekcije u svim uzrastima, uključujući i seniorsku. Treba da imenujemo i sve selektore, odnosno stručne štabove svih reprezentacija. Radićemo i na reorganizaciji kalendara takmičenja, koji treba da bude podudaran sa istim aktom na nivou Fudbalskog saveza BiH. Imamo i jednu ideju za juni, o kojoj ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza RS.

A reprezentacija Republike Srpske odigrala je do sada tri međunarodna duela. Prvi je odigrala protiv selekcije grčkog grada Kavala na turniru u Gradišci.

Godine 2001. imala je turneju u Njemačkoj, gdje se sastala s amaterima Bajerna iz Minhena (“B” tim) i drugoligaša Šveinfurta 05.