Čeka ga nekoliko nezgodnih duela: Poznat put Novaka Đokovića u Sinsinatiju

21.08.2020. | 08:27

Održan je žreb za prvi turnir po povratku tenisa – Sinsinati masters.

Turnir počinje u subotu, 22. avgusta. Iako je ceremonija žreba najavljena za 30 minuta poslije ponoći, na sajtu ATP su sat vremena prije toga osvanuli parovi.

Srbiju u muškom dijelu Sinsinati mastersa predstavljaju Novak Đoković, Filip Krajinović i Dušan Lajović, dok je Lasko Đere takmičenje završio u kvalifikacijama. Đoković je kao prvi nosilac turnira slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje bolji iz duela domaćeg igrača Tomija Pola i još nepoznatog kvalifikanta.

U trećem kolu neće imati pretjerano težak zadatak, ali hoće izazov ukoliko do tog dijela dođe 19. nosilac, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim. On će u prvoj rundi igrati protiv Nikoloza Basilašvilija, a pobjednik tog duela protiv boljeg iz okršaja Paolo Lorenci – Tenis Sandgren.

U Đokovićevom dijelu žrijeba, odnosno na putu do polufinala, Novak može da ima nekoliko nezgodnih duela. U tom dijelu žreba su Marin Čilić i Denis Šapovalov, koji se sastaju u prvom kolu, kao i Aleks De Minor, Borna Ćorić, David Gofan…

Treći nosilac Danil Medvedev i Roberto Bautista Agut su statistički najteži protivnici koji mogu Novaku da dođu u polufinalu. Ukoliko Agut prođe najvjerovatnije Rišara Gaseka, u trećem kolu će možda igrati protiv našeg Dušana Lajovića.

Lajović u prvoj rundi ima izuzetno težak zadatak pošto se sastaje sa Špancem Pablom Karenjom Bustom. Ukoliko njega prođe igraće protiv boljeg iz okršaja Saše Bublika i Karena Hačanova, a onda, ukoliko napravi iznenađenje, najvjerovatnije protiv Aguta ili Gaskea.

Na potpuno suprotnoj strani žreba nalazi se Filip Krajinović, koji u prvom kolu igra protiv i dalje nepoznatog kvalifikanta. Već u drugom kolu očekuje ga duel sa Dominikom Timom, od kojeg je izgubio na nedavno završenom Adrija turu.

I Grigor Dimitrov se nalazi u tom dijelu žrijeba i on je mogući protivnik Tima ili Krajinovića u trećoj rundi.

Zanimljiv duel prve runde odigraće Sem Kveri i Miloš Raonić, dok će Endi Mari za protivnika imati Frensisa Tijafoa. Ukoliko nekada prvi teniser planete savlada tu prepreku očekuje ga duel s petim nosiocem Aleksanderom Zverevim.

U prvoj rundi se takođe sastaju Kevin Anderson, koji koristi zaštićeni renking, i Kajl Edmund, a pobjednika tog duela čeka Stefanos Cicipas. U četvrtfinalu Tim može da igra protiv Zvereva na jednoj strani donje polovine žrijeba, a Cicipas protiv Švarcmana ili Beretinija na drugoj, piše B92.

Oznake: Đoković, Sinsinati