Cedevita Olimpija pregazila Igokeu u Laktašima

30.10.2021. | 19:08

Odličan meč sa raspoloženim šuterima gledali smo u Laktašima u subotu uveče, ali samo u prvih 20 minuta!

U drugom dijelu Igokea je stala, a Cedevita Olimpija nastavila da sipa u njen koš za više nego ubjedljivu pobjedu 101:83.

Zahvaljujući Robinsonu, Stivensu i Jošilu ekipa iz Aleksandrovca imala je samo pet poena zaostatka za gostima koje je do tog trenutka predvodio Džejkob Pulen, ali upravo onda kada su se domaći ponadali da mogu da stignu do egala, desilo se sasvim suprotno.

Razgoropadila se Cedevita Olimpija u trećoj četvrtini, a pokrenula ju je mini dionica Jake Blažiča.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde faulom na liniji za tri poena “poklonio” je Robinsonu poene kojima je Igokea prišla na 56:60, ali se Blažič vrlo brzo iskupio.

Pogodio je trojku, potom polaganje uz dodatno bacanje i Cedevita Olimpija je odmakla.

Nešto kasnije zakucao je i Blažič i tako odveo svoju ekipu na “plus 15” – 57:72.

Imali su gosti 50 odsto šut za tri poena nakon prve dve četvrtine, ali nisu ni pomišljali da stanu na tih pet trrojki. Razigrao se Kin na početku dionice, a Edžim nastavio da rešeta, a o njegovoj fantastičnoj partiji dovoljno govori podatak da je prvi promašaj iz igre imao u 37. minutu.

U posljednjim sekundama treće dionice Pulen je poenima uz dodatno bacanje odveo goste na 81:61 pa su preostalih 10 minuta bili samo formalnost.

Ekipa Jurice Golemca nije propustila priliku da dokosuri ekipu Dragan Bajića i stigne do “stotke“, a ona je stigla trojkom Kina nešto više od minut prije kraja.

Konačnih 101:83 postavio je Jaka Blažič sa penala, ali je promašio jedno bacanje i propustio priliku da se pridruži četvorici saigrača koji su imali dvocifren učinak.

Edžim sa 22 poena i devet skokova predvodio je goste, Pulen i Kin postigli su po 19, a August dodao 16 u pobjedničkoj ekipi.

Jošilo je odigrao najbolju partiju sezone sa 16 poena, od čega su četiri trojke, Voler je postigao 15, a Robinson 13 poena, odnosno samo tri u drugom poluvremenu.