Čavić samouvjeren pred početak sezone: Borac vidim na prvom mjestu VIDEO

07.07.2023. | 13:55

Ofanzivni fudbaler David Čavić pred početak nove sezone vratio se u Borac nakon godinu dana u Leotaru gdje je stekao dodatno iskustvo.

Ima samo 20 godina, a iza sebe ima sezonu u kojoj je u dresu Trebinjaca postigao četiri pogotka.

Čavić se sada vratio u matični klub gdje će pokušati da se nametne treneru Vinku Marinoviću.

“Bio sam mnogo srećan što se vraćam u Banjaluku u Borac. Bio sam stalno u kontaktu sa čelnicima kluba. Razmišljali smo da se vratim još na polusezoni, ali smo ipak odlučili da ostanem do kraja sezone u Leotaru”, rekao je Čavić.

On je istakao da želi da pokaže treneru da je igrač u kojeg može da ima puno povjerenje.

“Cilj je da se nametnem i da igram u Borcu. Da šef misli da sam ja taj. Dijete sma kluba, ali moram da pokažem da zaslužujem povjerenje. Želja mi je da ova sezona za mene bude bolja nego prošla. Napadamo trofeje, napadmo titulu. Imamo novu ekipu, nove momke, ali je sistem isti. Trener je isti i svi ćemo se prlagoditi”, izjavio je Čavić.

Svjestan je da će Borac imati jaku konkurenciju u Premijer ligi BiH.

“Borac vidim na prvom mjestu i svi u klubu imamo isti cilj. Ne smijemo da zaboravimo Zrinjski i Sarajevo. Tu su i Željeljezničar i Široki Brijeg koji uvijek imaju kvalitetne ekipe. Biće jaka lia i biće veoma zanimljvio”, istakao je ofanzivni fudbaler.

On se na odlazak u Leotar odlučio nakon što je postalo jasno da kod tadašnjeg trenera Nenada Lalatovića neće imati mnogo prostora da igra, prenosi Srpskainfo.

“Kada sam vidio da kod Lalatovića nisam u prvom planu i da neću biti bitan u ekipin, odiučio sam da idem negdje gdje mogu da budem nosilac igre. Tako je bilo u Leotaru. Malo sam kasnio, ali su me prihvatili izvanredno. To mi je najbitniji period karijere do sada”, rekao je Čavić.

On će sa Borcem ove sezone igrati na međunarodnoj sceni pošto tim u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija očekuje dvomeč sa Austrijom.

“Znamo ko je Austrija,. Pogledali smo ekipu i ko trenutno igra za njih. Imamo još dosta vremena da se spremimo. Kada dođe Austrija onda ćemo znati sve što trebamo da znamo o protivniku. Bio sam na klupi protiv Kluža i nadam se da će sada biti još bolja posjeta i amosfera”, zaključio je David Čavić.

Oznake: FK Borac, Fudbal