Ćavi o Argentincu: Vrata Barselone su uvijek otvorena za Mesija

20.03.2022. | 11:56

Trener Barselone Ćavi kaže da će vrata slavnog katalonskog kluba uvijek biti otvorena za njegovog nekadašnjeg saigrača Lionela Mesija.

Slavni Argentinac je prošlog ljeta zapanjio fudbalski svijet kada je napustio Kamp Nou, pošto katalonski gigant nije mogao da ispuni uslove novog ugovora koji je bio skoro dogovoren.

Mesi je tada kao slobodan igrač prešao u Pari Sen Žermen gdje stvari trenutno ne izgledaju ni izbliza idealno za ovog fudbalskog asa.

Prošlog vikenda u prvoj utakmici nakon eliminacije iz Lige šampiona od Real Madrida, Mesi je izviždan na Parku prinčeva, prenosi Sportklub.

Pojavili su se spekulacije da bi on na kraju sezone mogao da napusti Francusku i vrati se u Barselonu. Naravno, Ćavi ne bi odbio priliku da se ponovo poveže sa bivšim saigračem, bilo da je riječ o transferu ili o gostovanju.

„Za Mesija su vrata u Barseloni uvijek otvorena. On je to zaradio igrama u plavo-crvenom dresu“, kazao je Ćavi na konferenciji za novinare uoči El Klasika u nedjelju.

„Sve dok sam ja ovdje trener, ako želi da dolazi svaki dan da gleda trening ili razgovara sa trenerom, ono što nam je dao je neprocijenjivo, on je najbolji igrač Barselone u istoriji.“

Ćavi ipak sumnja da će se Mesi vratiti na kraju sezone.

„Svakako zaslužuje veliku čast od ovog kluba. Ali on danas ima ugovor sa PSŽ-om, mislim da je potpisao na dve godine.“

Mesi je do sada postigao (samo) sedam golova u dresu pariskih Svetaca, ali je zajedno sa Embapeom prvi asistent francuske lige (10). PSŽ će po svoj prilici vratiti titulu prvaka Francuske u Pariz, ali će san o osvajanju Lige šampiomna još morati da sačeka…