“Čast mi je što sam u Borcu”: Veselin Vujović srećan što će trenirati velikana iz Banjaluke

09.01.2021. | 13:27

Veselin Vujović, novi trener Rukometaša Borca za dva dana biće i zvanično predstavljen u banjalučkom klubu.

Često ga je put dovodio u Banjaluku, kao igrača i trenera, ali nikada na klupu Banjalučana, na kojoj će, kako i sam kaže, sigurno sjediti do kraja sezone.

“Zaključak mog razgovora sa upravom bio je da u ovih pet mjeseci probamo da napravimo što više, da ocijenimo koliko je to napravljeno više, da li je Borac za Veselina Vujovića, da li je Veselin Vujović za Borac, da vidimo da li se nešto pokrenulo mojim dolaskom i kakave ćemo rezultate, naravno postići. Nakon tih pet mjeseci ćemo sjesti, podvući crtu i odlučiti šta i kako dalje”, rekao je Veselin Vujović za RTRS.

Vujović je jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka, s druge strane Borac je bivši šampion Evrope, tim koji ima visoke ambicije i koji želi, osim na domaćoj sceni, da ostavi trag i u međunarodnim takmičenjima. Ambicije su se poklopile sa obje strane, tako da mnogo razmišljanja nije bilo.

“Veoma često sam bio u Banjauci, igrao, bio kao igrač. Kao trener sam vodio utakmice, imam ovdje i prijatelje. Ni u jednom trenutku nisam razmišljao i imao dilemu da li da idem u Rumuniju, Švajcarsku ili Banjaluku. Moja odluka je bila brza, uprava Borca efikasna, jako smo se brzo dogovorili. Vidim da je vijest baš odjeknula, dao sam mnogo izjava, a sve one mogu stati u jednu – da mi je čast što sam u Borcu, da ću se truditi da svojim znanjem i iskustvom unaprijedim igru, kvalitet i rezultate i daj biže da ta saradnja bude duža”, istakao je Vujović i dodao:

“Željno čekam i navijače koji će sigurno htjeti da me pozdrave, a mi bez navijača nismo isti. Nadam se da će ovo ludilo (korona virus) koje nas prati proći, ne samo Borac nego cijeli svijet. Ali sve što je došlo mora proći jednog dana pa valjda će i to”.

Iako nije radio u Bosni i Hercegovini, Veselin Vujović pratio je rukometna dešavanja na domaćoj sceni, posebno igre kluba na čiju će klupu sjesti.

“Uspio sam da odgledam nekoliko mečeva Premijer lige, kada je Borac u pitanju gledao sam utakmicu protiv Slobode iz Tuzle i Sloge iz Doboja. Borac ima mlad takmičarski sastav, igra nekoliko kombinovanih odbrana, povredom golmana Ljubišića je nedostatak u tom delu i tu bi moglo nešto da se uradi. Međutim, jedno je vidjeti mečeve, a drugo trenirati i provoditi vreme na treningu sa igračima. Ne vjerujm da će ovo mišljenje koje imam mnogo odstupati, nadam se da će oni dati maksimum i nadam se da zbog mog dolaska neće da ih uhvati strah, nego da će to za njih biti motiv više i da će pokazati svoje pravo lice”, rekao je Veselin Vujović.

Naredni rival Borca u EHF Kupu je slovenačko Velenje. Ozbiljan tim, ali, kaže novi trener Banjalučana, ne i nepobjediv.

“Ići ćemo korak po korak, Velenje je ozbiljan sastav, mislim da je favorit u ovom kupu, imaju sastav koji je možda favorit i za osvajanje takmičenja. Jako dobro rade u kontinuitetu još od uticaja trenera Jovičića igraju čvrsto, na mali rezultat, jako tvrdo, teško ih je dobiti ali ne i nemoguće. Uz nekoliko pojačanja, ako bismo uspeli da eliminišemo Velenje onda bismo možda mogli da napadnemo sam pehar, daj Bože da tako bude”, rekao je čuveni trener.

Na kraju, vrati se Veselin Vujović malo i u prošlost, prisjetio se dana kada je često bio na pragu Borca ali nikada, kao igrač nije nastupio za ovaj klub.

“Neka dobra vremena, nije bio realan trenutak. Miro Bijelić je tada bio na čelu Borca, kako god on bio tretiran, omiljen ili omražen, on je za mene istorija i ja ga izuzetno poštujem. Ali evo, nikad nije kasno, ovaj moj dolazak će biti korak ka tome da zaboravimo da nisam došao u Borac kao igrač, ali evo sad se to ispunilo kao trener”, rekao je Vujović.

Veslein Vujović zvanično će kao trener Borca biti predstavljen u ponedjeljak, a kako je i sam istakao u njegovom stručnom štabu ostaće Mirko Mikić, koji je do sada bio prvi trener Banjalučana.