Bura zbog skandala! Hitan sastanak u fudbalskom savezu zbog Rubijalesovog poljupca

27.08.2023. | 15:12

Fudbalski savez Španije održaće sutra hitan sastanak, pošto se predsjednik saveza Luis Rubijales suočava sa suspenzijom Fife i burom kritika zbog navoda da je poljubio jednu fudbalerku u usne poslije pobjede reprezentacije Španije na Svjetskom prvenstvu.

Rubijales uporno odbija da podnese ostavku zbog incidenta sa igračicom DŽeni Ermoso prošle nedjelje u Sidneju, rekavši da je poljubac bio sporazuman. Igračice i niz trenera u ženskom timu zahtijevaju da on ode, a to želi i španska vlada.

Kraljevska fudbalska federacija pozvala je regionalne saveze na “vanredni i hitan” sastanak u ponedjeljak “da bi procijenili situaciju u kojoj se Savez nalazi” nakon suspenzije Rubijalesa, rekao je danas portparol Fudbalskog saveza Španije.

Fifa je otvorila disciplinski postupak protiv Rubijalesa i objavila da je on suspendovan na tri mjeseca iz nacionalnog i međunarodnog fudbala, dok traje istraga.

Rubijales /46/ rekao je da će iskoristiti istragu Fife da dokaže svoju nevinost.
Ermosova je rekla da nije pristala na poljubac i da se osjećala “ranjivom i kao žrtva agresije”. Ona je dobila podršku ne samo igračica, već i mnogih u društvu.