Bura u Španiji: Mesi tvrdi da klauzula od 700.000.000 evra više ne postoji, iz La Lige kažu drugačije

Najavljivalo se jutros sa svih meridijana kako će se Lionel Mesi oglasiti tokom dana i objaviti da ostaje u Barseloni još godinu dana.

I zaista, nešto novo je stiglo. Ali, u pitanju je pismo, koji je potpisao Horhe Orasio Mesi, otac prve zvijezde Barselone, adresirano na bord La Lige. U njemu je demantovan stav Lige da važi otkupna klauzula od 700.000.000 evra za Lionelovu slobodu, već se ističe da je ona automatski nestala na kraju prethodne sezone, kada je „desetka“ Barse zatražila da ide.

Mesijev otac je, u stvari, ovo pismo poslao 30. avgusta, odmah pošto je La Liga iznijela stav da Lionel ne može da ode iz Barselone kao slobodan igrač, ali je ono tek danas ugledalo svjetlost dana.

U pismu stoji:

“Ne znamo koji ugovor je analiziran i na kojim osnovana je zaključeno da on sadrži „klauzulu o raskidu“, koja se aktivira u slučaju da igrač odluči da iskoristi opciju da jednostrano raskine ugovor na kraju sezone 2019/20.

Ovo je očigledna greška La Lige. Klauzula 8.2.3.6 ugovora koji su potpisali igrač i klub doslovno kaže: „ova kompenzacija neće važiti ukoliko do jednostranog raskida ugovora dođe na kraju sezone 2019/20.

U tom slučaju, jasno je, klauzula od 700.000.000 evra više ne važi”, stoji u pismu koji je napisao Mesi senior.

Samo nekoliko minuta pošto je pismo objavljeno, stigao je ekspresni odgovor Havijera Tebasa, čelnika La Lige u kojem decidirano stoji:

“Klauzula od 700.000.000 evra apsolutno postoji u ugovoru i validna je! Njeno tumačenje je van svakog konteksta i daleko od činjenica”.

Cijela Španija, a pogotovo Katalonija je na nogama dok se čeka rasplet oko Mesija. Čini se da ni referendum o nezavisnosti održan prije koju godinu nije ovoliko tresao Barselonu, prenosi Mozzart.sport.

Ostavite komentar: