Bundesligaš želi Tahirovića: Reprezentativac BiH ekspresno donio odluku

26.01.2024. | 11:10

Za Benjamina Tahirovića (20) postoji interes iz Njemačke, tvrdi novinar holandskog Voetbal Internationala Tim van Duijn.

Kako je naveo Van Duijn u jednom podcastu, Tahirović sada ima osigurano mjesto u veznom redu, ali bi se to moglo promijeniti dolaskom Jordana Hendersona, bivšeg kapitena Liverpoola koji se nedavno vratio iz Saudijske Arabije i potpisao za Ajax.

No, on zaključuje da reprezentativac BiH neće tako skoro napustiti Amsterdam, ali da mu svakako privlačno djeluje činjenica da ga želi bundesligaš Freiburg.

“Neće puno igrati zbog dolaska Hendersona. Može otići u Freiburg, pomislio sam. Kako sada stvari stoje, on ostaje, ali djeluje mu primamljivo da ode u Bundesligu”, poručio je novinar.

20-godišnji Benjamin Tahirović u Ajax je došao prošlog ljeta za 7,5 miliona eura. Ove sezone je odigrao 22 meča, dao dva gola upisao tri asistencije.

Imao je u jednom trenutku krizu, sjedio na klupi, ali promjenom trenera, postao je neizostavan član prve postave, mada ostaje da se vidi koliko će se to promijeniti zbog dolaska Hendersona.

Tahirovića smatraju jednim od najtalentovanijih igrača na toj poziciji u Evropi, a postao je i važan član reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je prošle godine, kada je debitovao, odigrao šest mečeva.

Mada, od dolaska u Romu, znao je Tahirović da trpi žestoke kritike. Nakon jedne utakmice veoma oštar prema Tahiroviću bio je nekadašnji napadač Ajaxa Wim Kieft, a kritike je Tahirović dobio i od legendarnog Wesleyja Sneidera, prenosi Sportsport.

“Vodite 2:1 i onda neki idiot ukliže i napravi penal. To nije moguće. To je zapravo veoma nevjerovatno. Svega je tri mjeseca u Ajaxu i nakon gola proslavlja i pokazuje grb na dresu”, kazao je Kieft, te je dodao:

“Kako si se sjetio toga? Znaš koliko te ljudi gleda i znaš šta će misliti o tome što radiš i ti to ponovo uradiš”, završio je Kieft.

“Ne možeš uraditi nešto tako, jednostavno to je jako loše”, kratko i jasno je rekao Sneijder.

Ipak, kasnije je Tahirović sjajnim igrama začepio usta kritičarima, a s njegovim dobrim igrama i Ajax se ubrzo od ekipe koja se bori za opstanak, doveo u situaciju da se bori za plasman u Evropu.