Bukari zadužio opremu Crvene zvezde: Želim uspjeh i dokazivanje ovdje

21.06.2022. | 14:37

Nakon dolaska Kingsa Kangve iz Arsenala iz Tule, koji je stavio četvorogodišnji paraf, na Marakanu je stigao i Osman Bukari.

Bukari će postati peti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde, poslije Ričmonda Boaćija, Takajukija Suzukija, Nemanje Motike i Matea Garsije koji je koštao 2,2 miliona evra.

Zvezda je tražila nasljednika El Fardu Bena, s obzirom da za najveće izazove treba brzina po krilu, a izbor je pao na 24-godišnjeg Bukarija, koji bi čak mogao i da se nađe na spisku putnika za Mundjal u Kataru, kao član reprezentacije Gane. Do sada je odigrao pet utakmica za “crne zvijezde” i postigao jedan gol, a upravo je počeo da dobija šansu u posljednjih nekoliko meseci nakon zapaženih nastupa u Francuskoj.

“Prvi utisci su sjajni, već sad sam se dobro snašao i srećan sam što sam ovdje. Mogu igrati i lijevo i desno, kao drugi napadač, da budem iza napadača. A što se tiče bunkera, vjerujem da mogu da igram protiv takvih timova u ligi”, rekao je Bukari.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela navodi da će pojačanja da ubrzaju igru.

“Cilj je bio da podmladimo i ubrzamo tim, doveli smo dvojicu igrača koji su brzi, vjerujem da ćemo biti drugačiji nego do sada”, rekao je Mitar Mrkela.

Bukari se sjeća i dvomeča sa Gentom, kada je bio rival Crvene zvezde u Ligi Evrope.

“Čak se sjećam nekih akcija sa dvomeča, Zvezda je u obje utakmice trijumfovala, pokazala je da je sjajan tim, pokazali su se mnogi igrači tada, vidjećemo kako ću se i ja snaći tu. Želim uspjeh i dokazivanje ovdje, želim sebi mnogo sreće i da navijači uživaju u mojim partijama – i ja želim da uživam u njihovoj podršci”, dodao je brzonogi igrač.