Bugarin napravio nepromišljen potez: Isključen jer je kopirao Ronalda VIDEO

30.03.2022. | 10:59

Bugarski fudbaler Kiril Despodov imao je idealnu priliku da svojoj reprezentaciji donese veliku pobjedu protiv Hrvatske, ali će na kraju ostati upamćen kao tragičar na prijateljskom meču. Strijelac gola iz 69. minuta isključen je samo nekoliko desetina sekundi kasnije i to zbog veoma nepromišljenog poteza.

Despodov, koji je nekada bio jedan od najvećih talenata balkanskog fudbala, uspio je da dobije žuti karton, postigne pogodak i bude isključen zbog druge opomene u roku od samo šest minuta! Razlog za isključenje bila je imitacija Kristijana Ronalda, odnosno proslava gola u stilu Portugalca.

Nakon što je zatresao mrežu hrvatskog golmana Ivice Ivušića, Despodov je uz karakterisitčan skok i okret skinuo dres, a sudija nije propustio priliku da i to sankcioniše žutim kartonom.

Zvanično, Kiril Despodov je isključen u 71. minutu, nakon što je prvu javnu opomenuo dobio šest minuta ranije… Prije njega je dva žuta kartona sakupio i duje Ćaleta-Car, štoper reprezentacije Hrvatske, pa je jasno da bi Bugarska uz prednost gola i igrača više na terenu imala lijepu priliku da skine veliki skalp, što se njihovom timu posljednjih godina ne dešava često.

U nastavku meča Hrvati su iskoristili brojčanu izjednačenost i svoj kvalitet, pa su preko Luke Modrića koji je bio precizan sa bijele tačke i ubojitog Andreja Kramarića u roku od samo četiri minuta stigli do potpunog preokreta i trijumfa.

Pogledajte gol krilnog napadača Ludogoreca, nakon kojeg je isključen: