Budućnost ubjedljiva protiv Zvezde u Podgorici

21.03.2021. | 22:43

Košarkaši Budućnosti nadigrali su Crvenu zvezdu sa 83:63 u meču 22. kola ABA lige.

Crveno-beli su zabilježili treći poraz u regionalnom takmičenju, sada imaju isti broj poraza kao i Budućnost, koja nakon ubjedljivog trijumfa ima prednost i ukoliko obje ekipe završe sa istim skorom tim iz Podgorice će biti bolje plasiran.

Crvena zvijezda nije imala rješenja za raspoloženog domaćina, koji je svaki pokušaj crveno-belih uspio da odbije. Kako je vrijeme odmicalo Zvezda je sve više griješila, Budućnost pogađala i na kraju stigla do zasluženog trijumfa.

Crveno-beli su loše ušli u meč. Budućnost je pogađala Zvezda promašivala. Prednost Podgoričana je konstantno rasla. Još nekoliko promašenih šuteva crveno-belih rezultovala je dvocifrenom predošću domaćina, koja je najviše iznosila plus 14, na kraju prvog perioda – 24:12.

Zvezda je zaigrala nešto agresivnije u nastavku. Uspjeli su crveno-beli da vežu nekoliko dobrih napada. Domaćin se branio šutevima za tri poena. Ipak, gosti su uspjeli da smanje prednost i poslije pet minuta igre u nastavku rezulta je bio 30:21.

Trojkom Dobrića minut ipo prije odlaska na odmor crveno-beli su prišli na minus šest – 37:31, kasnije se ispostavilo da je to bilo sve što je Zvijezda uspjela da uradi na ovom meču.

Domaćin je uspio da mini serijom 4:0 ponovo stekne dvocigrenu prednost. Do kraja poluvremena Budućnost je uspjela da održi prednost i na odmor se otišlo pri rezultatu – 43:32.

Budućnost je drugo poluvrem otvorila serijom 5:0. Zvezda je pokušala da se vrati, međutim domaćin jeodličnim šutem za tri poena uspio da poveća prednost i poslije pet minuta igre u trećoj četvrtini stigne do maksimalnih plus 18, 56:38.

Zvezda nije imala rješenja za igru domaćina, nervoza se uvukla u redove, sve više su griješili. Nepunih četiri minuta prekraja perioda Budućnost je povela sa 62:38. Do kraja četvrtine budućnost je zadržala veliku prednost i u poslednji period ušla sa plus 21 – 67:46.

Četvrti period donio raspad u igri crveno-bijelih, Budućnost je stigla do ubjedljivih plus 28 – 74:46. Tada je već bio pozna pobjednik do kraja meča Zvezda je donekle uspjela da ublaži poraz – 83:63.

Najefikasniji u timu Budućnosti bio je Edžim sa 18 poena, Ivanović je dodao 14, a Kobs 13. U taboru crveno-belih Volden je postigao 17 poena, Dobrić 15, a Jagodić-Kuridža 10.