Budućnost u finalu ABA lige!

07.05.2021. | 22:59

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u finale ABA lige pobjedom nad Mornarom u Baru rezultatom 92:78.

Budućnost je savladala Mornar i u drugom meču plej-of serije, pa je postala prvi finalista regionalnog takmičenja, u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda – Igokea.

Iako su mnogi očekivali neizvjestan meč sa završnicom na jednu loptu, dobili su rutinsku pobjedu šampiona ABA lige iz 2018. godine.

Tada su u velikom finalu pobijedili upravo crveno-bele, protivnika kojeg će, ako je vjerovati očekivanjima, imati u borbi za trofej i ove sezone.

Izabranici srpskog trenera Dejana Milojevića su do trijumfa došli najviše zahvaljujući furioznoj trećoj četvrtini, koju su dobili sa 27:17.

Mornar se dobro držao tokom cijelog prvog poluvremena, te je u jednom trenutku imao i prednost od četiri poena koju je uspio da zadrži neko vrijeme, prenosi Sputnik.

Gosti iz Podgorice su na pauzu otišli sa blagom prednošću, a onda potpuno „potopili“ rivala tokom treće četvrtine, pa na odmor pred posljednji kvartal otišli sa 12 poena prednosti.

Barani nisu uspjeli da se oporave od „šok terapije“ koju im je priredio protivnik, pa se pobjednik nije dovodio u pitanje.