Budućnost Čelsija neizvjesna: Ko dolazi nakon Abramovića?

16.03.2022. | 14:24

Još uvijek se ne zna ko će i kako postati novi vlasnik fudbalskog kluba Čelsi s obzirom na to da je sada Romanu Abramoviču zabranjeno da proda klub. Ipak i pored tih sankcija koje vlasnik “plavaca” ima u Engleskoj se spekuliše o potezima potencijalnih kupaca.

Nekoliko biznismena je već bilo u igri za Čelsi, ali niko nije uspio da kompletira kupovinu od Abramoviča koji je početkom marta rekao da je u interesu kluba da ga proda. Nik Kendi, britanski trgovac nekretninama, koji je još kao dijete bio navijač Čelsija je jedan od potencijalnih kupaca, a tu su još Tod Beli, Džonatan Goldstajn i Hansjorg Vis.

Izgleda da niko od njih ne može samostalno da preuzme klub sa “Stamford bridža” pa je ideja Kendija da se oni udruže i da formiraju super konzorcijum.

Kendi je inače obećao Čelsijevim navijačima da će imati fotelju u upravi, ako on postane vlasnik. Inače ostali biznismeni koji bi bili u super konzorcijumu su radi da slušaju ovakve ideje s obzirom na to da u Kendiju vide strastvenog navijača i uspješnog biznismena iz Londona.

Sa druge strane porodica Rikets koja gazduje MLB franšizom Čikago Kabs, je takođe zainteresovana. Oni su udružili snage sa milijarderom Kenom Grifinom i trebalo bi da do petka dostave zvaničnu ponudu.

U petak baš ističe rok za podnošenje prijava i tada bi trebalo da bude jasnije kome će Abramovič da proda Čelsi kojim gazduje već skoro dvije decenije.