Britanci stali na stranu Đokovića: Njemu je stalo do igre, u dobru i u zlu

20.07.2023. | 20:51

Madelin Grant, kolumnistikinja britanskog “Telegrafa”, stala je na stranu Novaka Đokovića i riješila je da progovori o stvarima koje su istinite, ali se ne spominju u javnosti da bi se stvorio narativ da najbolji srpski teniser nije voljen među publikom.

Novak Đoković je i ove godine na Vimbldonu imao problema sa publikom, koja je navijala protiv njega, a on im je na svoj način odgovorio.

Nije imao lijepe riječi za njih, pokazivao im je da obrišu suze i svaki put ih ućutkao kada su željeli njegov neuspjeh.

Sada je Madelin Grant, poznata novinarka “Telegrafa”, pisala o ovoj temi.

Ona ističe kako je bila usamljena gledajući finale jer zna da Novak Đoković ima daleko veću podršku nego što se to piše i priča, samo se iz nekog razloga ne ističe u javnosti, da bi se stvorio drugačiji narativ.

– Nije čudo što je ironično stavljao prst na uvo zbog manjka podrške. Definitivno je navijanje za Đokovića ljubav o kojoj ne smije da se priča. Đoković je kao Milvol među teniskim velikanima: ‘niko nas ne voli i nije nas briga“ (iako ima mnogo više pobjeda iza sebe od njih). Mnogi za zaista mrze: neki zbog toga što je odbio da uzme vakcinu protiv korona virusa tokom vrhunca pandemijske paranoje. Onda su tu pasionirani navijači Federera i Nadala koji ga mrze jer je pokvario ‘fedalsku’ zabavu i njihovu potragu za statusom najboljeg svih vremena. Postoji osjećaj da, iako je Đoković prestigao obojicu u rekordima, njegove pobjede su nekako manje zaslužne – navodi Madelin.

Objasnila je srž problema i dodala još nekoliko crtica na ovu temu.

– Uprkos svemu tome, ima nešto privlačno kod Đokovića: taj nagovještaj žestokog nestašluka u njegovim očima, ta neumoljiva strast prema igri. Istina, on ne poštuje uvijek tenisku formu, razbija svoj reket o gredu dok je finale bježalo od njega. Ipak, opet će Novak i aplaudirati protivnicima zbog poteza koji oduzimaju dah i nikada, ali baš nikada, neće slaviti njihove greške. Dok je grlio novog šampiona, bila sam dirnuta njegovim očiglednim divljenjem Alkarasu i šarmantnim priznanjem da je nadigran. Đoković se najviše čini kao čovjek od velike trojke i nikada ne izgleda kao PR proizvod. Njemu je stalo do igre, u dobru i u zlu – piše u tekstu.

Đokovića sada očekuje odmor, pa se vraća u SAD, gdje nije igrao prošle godine, navodi Sportal.

Naredni turnir mu je Masters u Sinsinatiju.