Bravo: Rukometašice Borca osvojile titulu šampiona BiH

16.05.2021. | 18:16

Rukometašice Borca šampionke su Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/21.

Banjalučanke su šestu titulu prvaka ovjerile sigurnim trijumfom u posljednjem kolu protiv Katarine (38:18) završivši tako sezonu sa bodom prednosti u odnosu na ekipu Hadžića.

Kada je u pitanju današnji meč u Mostaru pulenke Radeta Unčanina koji je dao priliku svim igračicama su pitanje pobjednika riješile već nakon prvih 30 minuta kada su imale prednost 20:8. U nastavku su rutinski sačuvale prednost i proslavile titulu. Kao i tokom cijele sezone prednjačila je Anđela Stojanović sa devet pogodaka, sjajna je bila Dajana Ignjatović sa osam, kao i golman Darjana Vukliš (11 odbrana).

“Osice” su tokom cijele sezone bile najbolje, te su tako nakon devet godina vratile šampionsku titulu u grad na Vrbasu. Nema sumnje da će ovaj naslov biti jedan od najdražih za Banjalučanke, koje su podsjetimo ne tako davno bile gotovo u bezizlaznoj situaciji. Ipak, dolaskom novih ljudi koji žive za sport, a ne od sporta, prije svih direktora Darka Savića situacija se promjenila, pa je za relativno kratko vrijeme Borac postao ponovo najbolji u državi.

U drugoj sezoni od povratka u elitni rang osvojena je titula koja će biti samo podsrek da i u narednom periodu zadrže kontinuitet koji će ih zadržati na vrhu. Na drugom mjestu završila je sjajna ekipa Hadžića koja je ovog proljeća nanijela jedini poraz Banjalučankama. Treće kroz cilj prošle su Grude, koje su dominirale posljednih godina, pišu Nezavisne.

Rezultati posljednjeg 22. kola: Grude – Knežopoljka 45:21, Krivaja – Jedinstvo 31:34, Izviđač – Goražde 29:24, Mira – Zrinjski 32:27. Slobodna je bila ekipa Hadžića. Poredak: Borac 35, Hadžići 34, Grude 32, Krivaja 26, Mira 22, Izviđač 19, Jedinstvo 19, Knežopoljka 12, Zrinjski 9, Katarina 8, Goražde 4.

Oznake: Titula, ŽRK Borac