Bravo Orlići: Mladi fudbaleri Srbije savladali Dance za polufinale Evra

26.05.2022. | 18:46

Kadetska reprezentacija Srbije savladala je vršnjake iz Danske sa 2:1 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje se održava u Izraelu.

Poveli su izabranici selektora Radovana Krivokapića već u trećem minutu pogotkom Jana-Karla Simića glavom nakon prekida koji je izveo kapiten Aleksandar Stanković.

Mogli su mladi srpski fudbaleri da steknu veću prednost do kraja poluvremena, dobre prilike imali su Bubanj i Milošević, ali su na pauzu ipak otišli sa minimalnom prednošću.

Međutim, kako je krenulo drugih 45 minuta, tako su Dancu stigli do izjednačenja. Nakon samo tri minuta igre strijelac je bio Hejlund nakon dobrog prodora Sorensena.

Nije to poremetilo Orliće, nastavili su sa svojom igrom, ponovo je dve dobre prilike imao Bubanj prije nego što je najbolji strijelac srpskog tima Jovan Milošević u 64. minutu odlično reagovao poslije dodavanja Bukinca i još jednom matirao golmana Danaca.

Mladom fudbaleru novosadske Vojvodine bio je to već četvrti gol na šampionatu i on je sa Kangom iz Švedske trenutno prvi strijelac EURO U17.

Rival Orlića u borbi za finale biće selekcija Holandije, koja je dan ranije bila bolja od Italije. Polufinale je na programu 29. maja u Natanji.

Drugi polufinalni par čine Francuska i pobjednik četvrtfinalnog duela između Španije i Portugala.

Oznake: Danska, Srbija