Bravo Olga: Mlada srpska teniserka savladala Hrvaticu na startu Australijan opena

09.02.2021. | 12:32

Srpska teniserka Olga Danilović je na svom prvom meču na Grend slemu u karijeri pobokedila Petru Martić sa 2-1 u setovima (7:5, 3:6, 6:4).

Danilovićeva je u prvom kolu eliminisala sjajnu Petru Martić, trenutno 19. igračicu svijeta, zahvaljujući sjajnoj igri u prvom i trećem setu.

Odmah je Olga “pokazala” zube i prvi set dobila sa 7:5, ali se vidjelo da je bila nervozna, baš kao i iskusnija Martićeva.

Prvo je Danilovićeva dozvolila brejk, pa je onda uslijedio ribrejk, a nakon nekoliko uzajamnih razmjena na semaforu je stajalo 5:5, pa je Olga dva vezana gema prisvojila i povela sa 1-0.

U drugom setu, bolja je bila Petra Martić. Uzela je brejk odmah na startu i povela sa 2:0, pa je Olga uspjela da spusti razliku na 3:2, ali je to manje-više bilo sve što je uradila i poražena je sa 6:3.

Bila je odlučna da ostvari uspjeh i to joj se i ostvarilo. Nekoliko brejkova i nekoliko odlično odigranih paraleli i dijagonala, pa je Olga 4:3 pretvorila u 6:4 i na taj način eliminisala Hrvaticu Petru Martić.

U narednom kolu, igraće sa Šelbi Rodžers, Amerikanke koja je u prvoj rundi bez većih problema nadigrala Britanku Frančesku Džons 6:4, 6:1.

Rodžers je sjajno servirala, imala je deset asova, te osvojila 87 odsto poena na prvi servis. Amerikanka je trenutno 57. teniserka svijeta, piše B92.